Dindoa Ermelo snoept eerste punt af van koploper DOS Westbroek

Dindoa heeft zaterdag 2 oktober met 12-12 gelijk gespeeld tegen de ongeslagen koploper DOS Westbroek. De Ermelose korfbalploeg begon vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd, want de week daarvoor werden dankzij een 10-18 overwinning tegen DOS Kampen de eerste punten in de overgangsklasse behaald.

Van Bram Burggraaff.

In de eerste minuut
Dindoa begon de wedstrijd goed en reeds in de eerste minuut scoorde men de 1-0. Na zes minuten kwam DOS Westbroek langszij, waarna het gelijk op ging. Dindoa had moeite om tot kansen te komen door goed verdedigend werk van de gasten. Na een kwartier spelen was de stand 3-5 in het voordeel van de gasten.

Spanning terug
Even later was de spanning weer terug door twee doelpunten van Tom van den Berg. Vervolgens kreeg Dindoa aanvallend een aantal goede kansen maar werd er niet gescoord. Verdedigend had de thuisploeg zijn zaken goed voor elkaar met veel onderscheppingen, waardoor DOS Westbroek genoodzaakt was om met verre schoten een doelpunt te forceren. Aan het einde van de eerste helft kwam Dindoa na een 5-8 achterstand nog terug tot een ruststand van 7-8.

Goed bij de les
In de tweede helft kwam DOS Westbroek duidelijk beter uit de startblokken. De Ermelose korfballers konden het even niet bijbenen en de Westbroekers liepen uit naar een 7-11 voorsprong. Na tien minuten was Dindoa weer goed bij de les en kwam snel terug tot 11-11. DOS Westbroek probeerde de Ermelose aanvallen te ontregelen door consequent achter te verdedigen. Dindoa bleef rustig zijn aanvalsspel opbouwen om goede kansen creëren.

Spannende minuten
Vier minuten voor tijd kwamen de bezoekers op een 11-12 voorsprong. Hierna braken spannende minuten aan. Dindoa had in deze fase duidelijk het betere van het spel. Trainer Hugo Woudenberg bracht nog twee aanvallende spelers in om een gelijkspel af te dwingen. In de laatste minuut kreeg Dindoa na een overtreding op Saskia Lieman een strafworp mee die Saskia zelf verzilverde. Direct hierna was de wedstrijd ten einde. Hoewel het 12-12 gelijkspel een mooi resultaat voor Dindoa is, had er gezien het spel in de laatste 20 minuten ook een Ermelose overwinning in gezeten.

‘Alles aan gedaan’
Trainer Hugo van Woudenberg was na afloop tevreden: “We hebben er alles aan gedaan, goed verdedigd en uiteindelijk is dit een terechte uitslag,” Doelpunten Dindoa: Tom van den Berg 5, Naomi Hackenitz 2, Bjarne Sinneker 1, Lars van der Velde 1, Daphne van den Berg 1, Ellen Haverkamp 1 en Saskia Lieman 1.