EFC’58 Ermelo ondanks ruime zege uit bekertoernooi

De bal gaat op de stip na een overtreding op Jorick Priem.

EFC’58 heeft zaterdag 18 september de derde poulewedstrijd in het districtsbekertoernooi met 6-2 gewonnen van Reaal Dronten. De Ermelose vierdeklasser heeft zich ondanks twee bekeroverwinningen niet geplaatst voor de volgende ronde, omdat derdeklasser Zeewolde alle drie de bekerduels won.

Van Bram Burggraaff, met foto’s door Dimitri Steijlen.

Knappe stiftbal
EFC’58 opende tegen Reaal Dronten al na 2 minuten de score, dankzij een knappe stiftbal van Nick Zandstra. Na een kwartier kwamen de gasten langszij (1-1). Met een schot vanaf de rand ‘zestienmeter’ bezorgde Mika Schuur de thuisploeg na een half uur opnieuw een voorsprong: 2-1.

Gelijkmaker
De gasten scoorden in de 35e minuut uit een vrije trap de 2-2 gelijkmaker. Enkele minuten voor rust rondde Jorick Priem een uitgespeelde aanval doeltreffend af, zodat EFC met een 3-2 voorsprong de rust inging.

Binnen enkele minuten
In de tweede helft gaf de Ermelose ploeg niets meer weg, maar wist zelf nog wel driemaal te scoren. Rond de 55e minuut scoorde Jeremy Loos binnen enkele minuten tweemaal voor de thuisploeg. Hij benutte eerst een penalty, na een overtreding op Jorick Priem binnen de beruchte lijnen. Even later scoorde Loos met een fraaie bal achter het standbeen langs 5-2. In de 80e minuut bepaalde Gerjan van den Ham de eindstand op 6-2 in het voordeel van EFC’58.

Jeremy Loos scoort met een bal achter het standbeen langs schitterend 5-2. (Foto: Dimitri Steijlen)
Gerjan van den Ham bepaalt de eindstand op 6-2. (Foto: Dimitri Steijlen)

Zaterdag 25 september begint de competitie voor EFC’58 met de thuiswedstrijd tegen EZC’84 uit Heerde. Het duel wordt gespeeld op sportpark ‘De Zanderij’ en begint om 14.30 uur. De ploeg van trainer Carl Aventurin begint vol vertrouwen aan de competitie. EFC was vorig seizoen op het moment dat na vier wedstrijden de competitie werd afgebroken, koploper met twaalf punten uit vier duels met een doelsaldo van plus 22.