Dindoa Ermelo scoort mondjesmaat en verliest van KVA

De eerste officiële wedstrijd in eigen huis na een lange, lege sportzomer bracht de korfballers van Dindoa niet waarop ze hadden gehoopt; met 10-16 werd verloren van het Amstelveense KVA.

Een pleister op de wonde is, dat de bezoekers als titelkandidaat worden getipt. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen DOS Kampen/Veltman op het programma. De Kampenaren hebben net als Dindoa nul punten uit twee wedstrijden.

Van Bram Burggraaff.

Voor de tweede maal
De nieuwe trainer Hugo van Woudenberg zag zijn ploeg voor de tweede maal ten onder gaan. Na een verloren strijd vorige week in Maartensdijk tegen Tweemaal Zes was er echter wel een lichtpuntje.

Gaten
De verdediging was goed georganiseerd, maar doordat bij de afronding van de aanvallen veel gaten vielen, leverde het Dindoa geen doelpunten op. De tegenstander had minder kansen nodig om de bal door de korf te schieten.

Niet op scherp
In de eerste helft wist de thuisploeg slechts driemaal de korf te vinden door schoten van Ruben de Vries, Roy van Boven en een doorloopbal van Daphne van den Berg. KVA’s doelpuntenmachine stond ook niet echt op scherp. Het zag zes keer kans een doelpunt te maken, zodat de rust inging met een 3-6 achterstand voor Dindoa.

Haperende motor
In de eerste tien minuten van de tweede helft kwam Dindoa niet tot scoren. KVA was inmiddels uitgelopen naar een 3-13 voorsprong. Met de verse krachten Karianne van der Velde, Ellen Haverkamp en Nannet van Staveren probeerde trainer Van Woudenberg de haperende motor van Dindoa aan de gang te krijgen.

Mondjesmaat
Dat leidde tot doelpunten van Saskia Lieman, Daphne van den Berg en Ellen Haverkamp. Terwijl bij Dindoa mondjesmaat punten konden worden bijgeteld, vond tegenstander KVA wel vaker de korf.

Doeltreffende schoten
In de slotfase kregen Jonathan van der Beek en Jefta Reinbergen hun invalbeurt. Inmiddels was KVA uitgelopen naar 7-15. De laatste aanvallen waren voor de thuisploeg met doeltreffende schoten van Ellen Haverkamp en Jonathan van der Beek.

Laatste wedstrijdpunt
Met een vrije bal zorgde Saskia Lieman voor het laatste wedstrijdpunt voor Dindoa. KVA ging daar nog éénmaal overheen, zodat de scheidsrechter af kon fluiten bij de stand 10-16.

Doelpunten Dindoa: Daphne van den Berg 2, Saskia Lieman 2, Ellen Haverkamp 2, Roy van Boven 2, Ruben de Vries en Jonathan van der Beek.