DVS’33 Ermelo onderuit in oefenduel tegen Hercules

DVS’33 Ermelo heeft in Utrecht het eerste oefenduel tegen zondag derde divisionist usv Hercules met duidelijke cijfers verloren. De thuisploeg liep in de tweede helft, nadat er aan beide zijden flink was gewisseld, uit naar een 4-0 eindstand.

Een week eerder werd de oefenwedstrijd van de Ermelose ploeg bij HHC Hardenberg afgelast vanwege Corona-besmettingen bij de thuisploeg.

Van Bram Burggraaff.

Speeltijd aan DVS O23- elftal
DVS’33 miste in Utrecht een aantal belangrijke spelers. Trainer Peter Wesselink gaf daarom Ryan Brons, Turan Yavuz, Micha en Dylan van der Stoel uit het DVS O23- elftal speeltijd.

Uitstekende schietkans
In de eerste helft was DVS’33 Ermelo het dichtst bij een treffer. Quincy Veenhof kreeg, die na een sterke actie van Ali Akla, een uitstekende schietkans, maar zijn inzet kon door de Utrechtse doelman Fons Mulder eenvoudig worden gekeerd.

Fout
Vlak voor rust schoot diezelfde Veenhof van afstand de bal op de lat. Met een aantal invallers kwam DVS er na rust steeds minder aan te pas. Na de tweede serie wissels aan Ermelose kant ging het in de 65e minuut fout en kwam Hercules op 1-0. De gasten hadden niet veel meer in te brengen en met treffers in de 68e, 74e en 82e minuut bepaalde de thuisploeg de eindstand op 4-0.

Niet door
De geplande oefenwedstrijd van morgenavond tegen Batavia’90 gaat niet door. De tweedeklasser uit Lelystad is nog maar net begonnen met de trainingen en heeft zich daarom afgemeld.

Programma
Komende zaterdag 31 juli speelt DVS’33 Ermelo in Spakenburg tegen tweede divisionist IJsselmeervogels. Op zaterdag 7 augustus staat de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma. Beide wedstrijden voor de Harry Hamstra Cup beginnen om 15.00 uur. Daarvoor speelt DVS op dinsdag 3 augustus thuis tegen competitiegenoot DOVO; aanvang 20.00 uur.