Gouden jubileum: LTV Irminloo in Ermelo hijst 13 mei 2021 de vlag

Foto: irminloo.nl (bewerkt)

LTV (Lawn Tennis Vereniging) Irminloo bestaat 50 jaar en hijst de vlag op 13 mei 2021 om dit moment te vieren. Door de corona-maatregelen is er van een feest voorlopig geen sprake. In het najaar organiseert LTV Irminloo nog een officieel moment en een aantal festiviteiten om deze mijlpaal te vieren.

Dit bericht het bestuur van LTV Irminloo.

Van 1971 tot 2021
Na de oprichting in 1971 (13 mei 1971) kreeg LTV Irminloo een stuk grond aan de Varenlaan in Erfpacht en werden 4 banen en een oefenkooi aangelegd. Twee jaar later, op 5 april 1973, gaf de gemeente de bouwvergunning af voor het clubhuis. De 4 banen bleken al snel onvoldoende te zijn voor de toestromende leden. Zodoende werden in 1973 nog eens 2 banen toegevoegd. De ontwikkelingen stonden niet stil en in 1980 werd zowel het parkeerterrein als het clubhuis uitgebreid.

Renovatie clubhuis
Begin 2013 werd het clubhuis geheel gerenoveerd. Vanaf het seizoen 2014/2015 worden de trainingen verzorgd door TCF (Tennis College Flevoland). Eind 2014 is het zandpad naar onze vereniging geheel verhard en er zijn vier invalide parkeerplaatsen aangelegd. In november 2016 is overgegaan op duurzame LED verlichting. Inmiddels beschikt LTV Irminloo over 10 tennisbanen, 2 mini-banen en een tennismuur.

Kunst(gras) banen
Bij de oprichting van de tennisvereniging vormde mateco de basis voor de tennisbanen. In 2011 werden de laatste 2 mateco-banen ook vervangen door PKK. Porous Kushion Kourt is een dempend en waterdoorlatend tennisbaansysteem. Na overleg met de gemeente Ermelo is in de zomermaanden van 2018 de ondergrond van alle 10 banen veranderd naar een hybride gravelsoort, Matchclay. De oefenkooi en minibanen hebben een Smashcourt mat gekregen. Een sproei-installatie is nodig om de Matchclaybanen in perioden met droog weer vochtig te kunnen houden. Daarvoor is op het terrein van het park ook een eigen bron geslagen.

Leden
LTV Irminloo kent vandaag de dag een ledenaantal van 700. Tennis in de buitenlucht geeft veel mogelijkheden, zeker in deze Corona-tijd. Er is nog steeds plek voor nieuwe leden. Een aantrekkelijk aanbod voor nieuwe leden is een abonnement ‘Maak Kennis Met Tennis’. Van harte welkom bij LTV Irminloo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen