Godert de Leeuw uit Ermelo krijgt profcontract

Godert de Leeuw.
Godert de Leeuw.
Foto: archief Fotostudio Merjenburgh

Godert de Leeuw tekende eind 1995 een profcontract bij de Golff Supermarkten /Foreldorado ploeg. De toen 28-jarige Ermelose wielrenner boekte als topamateur vele overwinningen en schreef in 1992, 1993 en 1994 de Ronde van Ermelo op zijn naam. De 82e aflevering van de Sportartikelen uit de oude doos is een artikel van donderdag 21 december 1995 over het overgang van Godert naar de profs.

Door Bram Burggraaff.

Droom wordt werkelijkheid
De Ermelose wielrenner Godert de Leeuw zal met ingang van heden de stap naar het professionele wielerpeloton zetten. Hiermee is een droom werkelijkheid geworden voor de Ermelose wielrenner, die ondanks vele goede prestaties in het verleden niet eerder de kans heeft gekregen zijn talenten te tonen in de rijen der professionals.

Maar liefst 98 overwinningen
De Leeuw, die het afgelopen jaar uitkwam voor de amateurploeg van Golff Supermarkten / Uniekaas behaalde in zijn carrière maar liefst 98 overwinningen. In 1994 won Godert de Leeuw de internationale Gasbeltoer, waarin hij voor de Nederlandse professionals te sterk was. Tevens reed de Ermelose wielrenner in Olympia’s Ronde vele dagen in de gele leiderstrui en behaalde uiteindelijk een prachtige tweede plaats in het eindklassement en werd winnaar van de groene trui. De professionele instelling van de Leeuw was voor ploegleider Frits Schur en teammanager Cees van Panhuis voldoende aanleiding om de Ermeloër een profcontract aan te bieden.

Successen
Tevens is bekend geworden dat het 22-jarige talent Roger Smeets en de 28-jarige Wim van de Meulenhof de ploeg van Golff Supermarkten / Foreldorado komen versterken. Volgens teammanager Cees van Panhuis heeft de formatie een goede samenstelling en mag verwacht worden, dat met name Eddy Bouwman en Wiebren Veenstra voor successen zullen gaan zorgen. Van de profploeg maken ook nog deel uit: John Talen, John van den Akker, Raymond Meijs, Lucien de Louw en Jurgen Gilsing.

Voorbereiding nieuwe seizoen
In januari reist men af naar Spanje waar wordt begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In februari neem de ploeg deel aan de Ronde van Mallorca en de Ruta del Sol (Spanje), waar alle professionele ploegen van naam aanwezig zullen zijn. Golff Supermarkten / Foreldorado zal onder andere bij de volgende grote wedstrijden begin 1996 van de partij zijn: Omloop ’t Volk (2 maart, Parijs – Nice (10 – 18 maart), Parijs – Roubaix; E-3 prijs (30 maart), Gent – Wevelgem (10 april) en de Amstel Gold Race (27 april).

Amateurploeg
Naast de professionele ploeg zal Golff Supermarkten ook nog een amateurploeg op de weg brengen, die uitkomt in de Top=competitie. Deze formatie zal als opleidingscentrum gaan fungeren voor de professionele ploeg. Het Ermelose bedrijf Pro-Art Reclame zal voor de komende twee jaar als co-sponsor gaan optreden van de profwielerploeg van Golff.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen