Het duurde even, maar FC Horst Ermelo krijgt € 52.501,21 subsidie

FC Horst krijgt subsidie om te zorgen voor een betaalbaar sportaanbod.
Foto: Archief Wim Balke

Door ziekte op het gemeentehuis moest voetbalvereniging FC Horst wachten op akkoord van de jaarlijkse subsidieaanvraag voor onderhoud van de wedstrijd- en trainingsvelden op sportcomplex De Adelaar aan de Buitenbrinkweg 70. Het bedrag van € 52.501,21 voor 2021 is nu toegekend door het college van burgemeester en wethouders. 

Verantwoording
De subsidie wordt in twee gedeelten uitbetaald: € 30.000,00 op 1 april 2021 en € 22.501,21 op 1 juli 2021. FC Horst op zijn beurt moet voor 1 juli 2022 een verantwoording indienen over de ontvangen subsidie 2021 en de daaraan gekoppelde onderhoudsverplichtingen.

Betaalbaar sportaanbod
Door de verstrekking van een vergoeding voor het onderhoud van het sportpark en de erfpacht van de gronden krijgt de sportvereniging de mogelijkheid om te zorgen voor een betaalbaar sportaanbod.

Op particuliere grond
Sportpark De Adelaar ligt namelijk op particuliere grond, met uitzondering van twee natuurgrasvelden die in 2015 zijn aangelegd door de gemeente en inmiddels in onderhoud zijn bij Sportbedrijf InterActie. Om het sporten op particuliere grond mogelijk te maken zit in de subsidiebeschikking een vergoeding voor de erfpacht van de ondergrond van het sportpark en de parkeerplaats.

Binnen het budget
Het toegekende bedrag blijft binnen de vastgestelde budgetten, waardoor er geen extra toestemming aan de gemeenteraad hoeft worden gevraagd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden