Schakers VSG Ermelo pakken de competitiedraad weer op: digitaal

Foto: archief VSG Ermelo

Om het clubgevoel zoveel mogelijk te behouden heeft het Veluws Schaakgenootschap de interne competitiedraad – zij het digitaal – weer opgepakt. Koploper Bas West beleefde direct zeer benauwde momenten tegen Willem Booy, die de eerstgenoemde eigenlijk alle hoeken van het bord liet zien en volgens de schaakcomputer dik gewonnen stond.

Van Bram Burggraaff.

Openingsfout
Toen Willem de juiste voorzetting miste, ontworstelde Bas zich aan zijn greep en won met zijn materiële overwicht. De nummer twee, Dirk van Setten, beging tegen Onno Wolters precies dezelfde openingsfout als in een eerdere partij tegen Onno.

Handigheidje
Door ‘in troebel water’ te vissen wist Dirk zijn tegenstander van het juiste pad te brengen en met een tactisch handigheidje te winnen. Gerard de Hoop kwam ongelukkig uit de startblokken tegen Olaf Vlieger, die het snel winnend afrondde.

Tweesnijdende stelling
Henk van Rijssen verdedigde zijn stelling prachtig tegen Ralf van den Burg, die traditiegetrouw in tijdnood raakte. Ralf’s offensief liep vast, totdat Henk een rampzet speelde, waarna Ralf keurig naar winst laveerde. Ferry Lunek kwam in een zeer tweesnijdende stelling tegen Sape Westra.

Rook
Toen de rook was opgetrokken stond het min of meer gelijk, maar door handig spel kwam Ferry gewonnen te staan. Toen hij echter een ‘ongevaarlijke’ pion te laat tegen hield, kon Sape in grote tijdnood de winst binnen harken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden