Storm, regen en hagel, maar senioren DVS’33 Ermelo tóch ‘de wei in’ voor de Corona Cup

Dick van Leeuwen en teams DVS11 en DVS12.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Als koeien die na een winter op stal weer naar buiten mogen. Daarmee vergeleek initiatiefnemer Dick Van Leeuwen spelers onder de 27 van een aantal lagere senioren elftallen die vandaag, zaterdag 13 maart, onderling de strijd aangingen om de virtuele Corona Cup bij DVS’33.

Gevoel van vrijheid
Datzelfde gevoel van vrijheid kreeg ermelo.nieuws.nl net zo goed. Want hoelang is het al geleden om een evenement te verslaan in deze tijden van corona? Zelfs het stormachtige weer met regen en soms zelfs hagel deed daar niets aan af. Ook ‘de jongens’ lieten blijken zin te hebben in een ouderwetse pot voetbal, al twijfelden sommigen wel aan hun lichamelijke conditie. Dat mocht de pret echter niet drukken, want al snel kwam het competitiegevoel weer bovendrijven, en werd er gestreden om elke bal.

Snakken naar voetbal
“Iedereen snakt naar voetbal”, weet Dick. “De spelers, het publiek tot de sponsoren. Alles mag dan nog wel niet, maar het allerbelangrijkste is dat spelers onder de 27 wel onderling een competitie mogen spelen. Daarom bedacht ik de competitie om de ‘virtuele’ Corona Cup. Waarmee ik wil aangeven dat teams in gedachten kunnen winnen. Dus het winnende team kan het niet vieren, er is geen bokaal en geen krat bier achteraf om samen op te drinken.”

Weer lekker fluiten
Dick ‘gooide’ zijn idee in de groepsapp en kreeg heel veel applaus voor zijn initiatief. “Natuurlijk hebben sommige elftallen getraind, maar een competitie spelen is net wat anders. Je traint immers om wedstrijden te spelen. Met de Corona Cup kunnen de spelers weer dat lekkere wedstrijdgevoel krijgen. En ik kan weer lekker fluiten”, glunderde Dick die ook als scheidsrechter actief is bij de Corona Cup, net als zijn broer Nico.

Gelijkspel
De competitie om de Corona Cup wordt gedurende 5 zaterdagen gespeeld. Er doen 5 teams mee: JO 19-2, DVS7, DVS 11, DVS 12 en DVS6, die elk in totaal 4 wedstrijden spelen. Vandaag bij de start van de competitie was het de beurt aan JO19-2 tegen DVS7, een wedstrijd die eindigde in een gelijkspel: 1-1. Ook DVS11 tegen DVS12 werd gelijkspel: 2-2. Dick kijkt erg tevreden terug op de eerste speeldag: “Wie weet, als het kan en mag, dat we deze competitie gaan verlengen met wellicht meer teams. Dat hangt van alle ontwikkelingen af.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden