KC Ermelo promoveert naar eerste klasse zaal: Ermelose sportarikelen uit de oude doos

KC Ermelo promoveert naar eerste klasse.

In de 72e aflevering van de Ermelose sportartikelen uit de oude doos een artikel over de promotie van KC Ermelo in het zaalseizoen 1994-1995. De Ermelose korfbalvereniging won op 18 maart 1995 verrassend thuis met 12-10 van koploper Midlandia, waarmee het zich plaatste voor een beslissingswedstrijd tegen Fortis op 25 maart 1995 in Driebergen.

KC Ermelo heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen koploper Midlandia met 12-10 gewonnen. Door dit fraaie resultaat in de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie zijn de Ermelose korfballers onverwachts toch weer volop in de race voor promotie. Concurrent Fortis won van SVMM, zodat het een beslissingswedstrijd moet spelen tegen KC Ermelo. De winnaar van het duel tussen deze ploegen die nu de tweede plaats delen, promoveert naar de eerste klasse afdeling Midden Nederland van de KNKV. De beslissingswedstrijd wordt komende zaterdag gespeeld in de zaal van Dalto in Driebergen, aanvang 13.05 uur.

Door Bram Burggraaff.

Fraaie treffers
Jessica Bosman opende tegen Midlandia de score met twee fraaie treffers: 2-0. In de tiende minuut vergrootte Melanie Bosman de voorsprong naar 3-0. Fortis kwam terug tot 3-1, maar weer liep de thuisploeg uit naar een voorsprong van drie punten (4-1). Daarna ging de strijd gelijk op tot de 5-3 ruststand bereikt werd. In de tweede helft was het Arijan Menken die het eerste de korf vond: 6-3. Na een 8-5 stand wisten de gasten terug te krabbelen naar 8-7. Het was toen buigen of barsten. Door twee treffers, waarvan één uit een strafworp liep KC Ermelo uit naar 10-8 met nog vijf minuten te spelen. Hierna scoorden beide ploegen om en om tot de 12-10 eindstand werd bereikt. Doelpunten KC Ermelo: Arijan Menken, Jessica en Mellenie Bosman (ieder 3x), Eddy Beumer (2x), Maikel Bouthoorn (1x). Het eveneens door Jan Elfrink getrainde KC Ermelo 2 is afgelopen zaterdag kampioen geworden door in Linschoten met 9-11 te winnen van Luno 4.

Beslissingswedstrijd
De beslissingswedstrijd om promotie naar de eerste klasse Midden Nederland van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond tussen KC Ermelo en Fortis uit Montfoort is door de Ermelose korfballers in een zeer spannend duel met 9-8 gewonnen. Het scoreverloop in de eerste helft had een bijzonder karakter. Tot de 24e minuut was er slechts driemaal gescoord, terwijl er in de laatste zes minuten vijf treffers vielen. Het door Jan Elfrink getrainde team trad aan zonder Maikel Bouthoorn en Arjian Menken. Zij werden vervangen door Ton Tönjes en David Jan Kooistra. Arrianne Aartsen scoorde in de zevende minuut uit een strafworp 1-0. Zij tekende vijf minuten later ook voor de 2-0 door een mooie doorloopbal te benutten. Vervolgens kwam Fortis terug tot 2-1. Beide ploegen verdedigden strak. In de 24e minuut liep KC Ermelo uit naar 3-1. De ploeg uit Montfoort kwam sterk terug en via 3-3 werd de 4-4 ruststand bereikt.

Zenuwslopend
Na de pauze waren het de Ermeloërs die het eerste scoorden en vervolgens naar 6-4 uitliepen. Weer zag Fortis kans om langszij te komen: 6-6. Beide ploegen scoorden om en om; KC Ermelo nam tweemaal een voorsprong waarna de tegenstander het gat dichtte tot de 8-8 stand. De Ermelose ploeg kwam twee minuten voor tijd op een 9-8 voorsprong. In de laatste zenuwslopende minuten zag Fortis geen kans meer om gelijk te komen. De spelers en meegereisde supporters van KC Ermelo slaakten een zucht van verlichting, toen de goed fluitende scheidsrechter affloot. Doelpunten KC Ermelo: Arrianne Aartsen (4x). Klaas de Zwaan, David Jan Kooistra, Carolien Klomp, Mellenie en Jessica Bosman (ieder 1x).

KC Ermelo verslaat in laatste zaalwedstrijd koploper Midlandia.(Fotostudio Merjenburgh).