Halve Marathon van Ermelo organiseert virtuele editie

De Halve Marathon wordt dit jaar op alternatieve wijze gehouden.
Foto: HME

Racetimer, het bedrijf wat al jaren tijdregistratie van de Halve Marathon van Ermelo (HME) verzorgd, gaat het evenement virtueel organiseren waarbij een deelnemer op zijn of haar eigen tijd en plaats één van de afstanden loopt. Racetimer heeft daarvoor een App ontwikkeld en een website, waardoor een deelnemer tussenklassementen krijgt en een eindklassement met alles erop en eraan.

Van Bram Burggraaff.

Smachten naar een uitdaging
Dit alternatief biedt de organisatie van de Halve Marathon van Ermelo aan als alternatief voor de tiende editie van het hardloopevenement in 2021. Voorzitter Abel van Willigen licht toe: “We hebben de details uitgewerkt en inmiddels is iedereen enthousiast. Want we zijn er namelijk achter gekomen dat hardlopers smachten naar een uitdaging, een doel om naar toe te werken. Dat kunnen we bieden, want we gaan de Week van de HME organiseren.”

HME App
Liefhebbers van hardloopevenementen kunnen vanaf zaterdag 29 mei tot en met zaterdag 5 juni een afstand lopen en een tijd neerzetten. Dat kan met de HME App op de telefoon of met een sporthorloge. “Het leuke is dat je bijvoorbeeld bij inschrijven een startnummer krijgt met eigen naam. Ook ontvang je na afloop een certificaat met jouw tijd en als je wilt een medaille.

We gaan alle elementen die we normaal hebben, ook weer doen. Zo kan je je van ons een stukje begeleiding krijgen in de voorbereidingen, bijvoorbeeld door een hardloopschema te krijgen en support op afstand. We zullen echter ook prijzen hebben, voor de snelste lopers maar zeker ook voor de minder snelle deelnemers. Dat gebeurt door verloting op startnummer.”

Sponsoring
Dick van Leeuwen van de organisatie wijst op de unieke formule rondom de sponsoring. “We hebben besloten om onze sponsors geen bijdrage te vragen zoals normaal. Een deel van onze Ermelose sponsoren heeft het heel moeilijk of minstens flinke nadelige gevolgen van het afgelopen jaar gehad. Die kunnen we nu niet om geld vragen. Dus niemand hoeft te betalen. Wij hebben wat reserves om de kosten te dragen.”

De uniekheid zit hem in het feit dat de organisatie bij sponsoren die het moeilijk hebben, prijzen gaan inkopen. “We willen daarmee een klein beetje de pijn verzachten, hoewel het slecht een kleine pleister is op de wonde. Dat betekent dat we tegoedbonnen inkopen bij bijvoorbeeld onze twee kappers, maar ook Intersport Ermelo, Elementa, Mesrits en onze horeca-sponsoren.”

Bijval
Het idee sloeg zo aan dat van Leeuwen en diens kompanen spontaan bijval kregen van een aantal sponsoren die wel iets konden missen. “Hartverwarmend. Dit is echt een stukje naastenliefde. Met dit gebaar kunnen we echt iets terugdoen voor onze sponsoren in nood.” Het betekent dat men zich vanaf begin maart kan inschrijven voor de Onderweegs & de Groot 5 km, de OAK 10 km en de Nero Halve Marathon.

Binnenkort de details
Ook zal de Mulderij Kidsrun op het programma staan net als de van Panhuis Groevenbeek competitie. Hoe de Rabobank Business Run eruit komt te zien, wordt nog uitgezocht. Binnenkort komt de organisatie met alle details.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden