Gymdocenten uit Ermelo verzinnen ludieke actie zodat leerlingen blijven bewegen

Stefan en Matthijs en 'de olifant van Ermelo'.
Stefan en Matthijs en 'de olifant van Ermelo'.
Foto: Eigen foto's (bewerkt)

Van zwijnen tot herten, er is genoeg wild te spotten in Ermelo en omgeving, maar een olifant? Ja hoor, vraag het maar aan Stefan de Jonge en Matthijs Noteboom, 2 gymdocenten uit Ermelo die de ludieke actie ‘de olifant van Ermelo’ bedachten. 

Creatieve oplossingen
Stefan en Matthijs, beide werkzaam op het Guido VMBO uit Amersfoort, proberen al vaker creatieve oplossingen te bedenken in deze tijden van thuisonderwijs om de leerlingen te motiveren tot bewegen. Naast het feit dat de leerlingen wekelijks verplicht een activiteit op strava plaatsen, worden er extra challenges bedacht om de leerlingen uit te dagen.

Voorbeelden
“Voorbeelden hier van zijn”, vertellen Stefan en Matthijs, “Wie maakt de meeste kilometers, Sporten voor de voedselbank (2020), 5km run in 35minuten, Wandelfotochallenge en nu de maak je plaatje op strava challenge.”

Leuk plaatje
Vanaf maandag 1 februari kunnen de leerlingen 2 weken lang hier hun creativiteit op loslaten. Het is de bedoeling dat ze een tekening maken op googlemaps en die vervolgens gaan wandelen, hardlopen, skaten of fietsen zodat er een leuk plaatje op strava komt te staan. (Zie foto).

‘De olifant van Ermelo’
Om het goede voorbeeld te geven zijn beide heren begonnen met het tekenen van een olifant op de kaart van Ermelo. “Daar zat best wat werk in”, merkten ze,  “maar dit mocht de pret niet drukken.”

Avondklok
Dinsdagavond 26 januari starten Stefan en Matthijs vanaf restaurant Peacock’s in Ermelo aan het oog en het oor van de olifant. “Het was een langere hardlooprun dan verwacht waardoor we de slurf en het hoofd in een behoorlijk tempo moesten afleggen, om op tijd terug te zijn voor de avondklok.”

Leuke prijs
Wanneer leerlingen deelnemen aan de challenge, doen ze automatisch mee met de loting voor een prijs. Dit keer hebben ze in samenwerking met de McDonald’s Amersfoort een leuke prijs geregeld voor de leerlingen.”

Over Stefan en Matthijs
Stefan en Matthijs zijn naast collega’s, plaatsgenoten ook goed bevriend met elkaar waardoor de samenwerking goed verloopt. Het is voor allebei een sport geworden om de leerlingen op afstand te laten bewegen. Ook sporten ze zelf graag mee. Vorig jaar zijn ze allebei op de racefiets langs hun mentorleerlingen gefietst om een cadeautje te brengen en even bij te kletsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen