De voetbalmeiden van FC Horst Ermelo doen de Jerusalema-challenge

De Jerusalema-challenge is inmiddels omarmd door zorgmedewerkers wereldwijd, als troostlied en voor het maken van het nodige plezier tijdens de coronacrisis. Dat inspireerde Judith Hijmissen en Tineke van de Hazel van het Dames Meiden Bestuur (DMB) van FC Horst de swingende gospel uit Zuid-Afrika te introduceren bij hun ongeveer 50 voetbalmeiden van MO10/MO15. Vanmorgen, zaterdag 21 november, vond de Jerusalema-challenge officieel plaats op het hoofdveld van FC Horst.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Onder leiding van dansleraar Don
Voor het leren van de vrolijke dans met swingende dansmoves was de hulp van dansleraar Don van Sparta Ermelo ingevlogen. Enthousiast en opzwepend wist hij moeiteloos de meiden uit hun voetbalschulp te krijgen. Want eerlijk is eerlijk, voetballen is toch een tikkie anders dan dansen. Don maakte er echter zo’n swingende dansshow van, dat de meiden al snel om waren.

“Leuk voor onze kleine voetbaldames’
“Het leek ons zo leuk de Jerusalema-challenge te doen met onze kleine voetbaldames”, vertelde Judith, “dat we de koppen als DMB een tijdje terug bij elkaar hebben gestoken. In deze tijd moet je er immers zelf wat van maken voor de meiden. Omdat ze in de leeftijd zijn van 9 tot en met 15 jaar mogen ze wel trainen, maar geen wedstrijd spelen, alleen maar onderling. Vandaar dat we vandaag met de meiden de Jerusalema-challenge doen om het wat leuker te maken in deze tijd.”

Video-opnames met een drone
Herman ter Brake maakte met een drone video-opnames van de Jerusalema-challenge. Zodra hij de opnames heeft gemonteerd tot een aansprekende film, wordt deze verspreid via de social media kanalen van de FC Horst voetbalmeiden: Instagram: horstgirlpower horstfc / Facebook: FC Horst

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden