Voetbalbond schrapt DVS’33 Ermelo uit KNVB-bekertoernooi

DVS’33 Ermelo wint in de eerste voorronde van het KNVB-bekertoernooi.
Foto: Archief Theo Aalten

De Koninklijk Nederlandse Voetbalbond heeft besloten om het KNVB-bekertoernooi verder af te werken zonder de deelname van de amateurclubs. DVS’33 Ermelo had zich geplaatst voor het hoofdtoernooi na overwinningen op Dongen en DOVO.

Van Bram Burggraaff.

Definitief
In de eerste ronde stond een thuiswedstrijd tegen eredivisionist Willem II uit Tilburg op het programma. Dit duel was vanwege de coronamaatregelen verplaatst van eind oktober naar begin december, maar gisteren maakte Jan Dirk van der Zee, directeur amateur- en vrouwenvoetbal van de KNVB, bekend dat er definitief een streep gaat door de deelname van amateurclubs aan het bekertoernooi.

Onzekerheid vervolg
Het amateurvoetbal ligt in tegenstelling tot het betaalde voetbal al enige tijd stil vanwege de huidige coronamaatregelen. Daardoor was er al langere tijd onzekerheid over het vervolg van het bekertoernooi. Een reactie van DVS’33 voorzitter Aart Goossensen: “Sportief gezien is het natuurlijk erg jammer. Anderzijds had er zonder publiek gespeeld moeten worden, waardoor bekerwedstrijden tegen BVO’s voor amateurverenigingen die midden in de plaatselijke samenleving staan, toch al minder aantrekkelijk waren.

Compensatie
Gelukkig heeft de KNVB een hele nette regeling getroffen met de gedupeerde clubs. Het bedrag van 10.000 euro voor het bereiken van het hoofdtoernooi wordt gewoon uitbetaald aan de verenigingen. Daarnaast ontvangen zij een solidariteitsbijdrage. Wanneer het bekertoernooi gewoon was door gegaan, hadden van de 18 amateurclubs die onderling tegen elkaar in actie moesten komen, zich in ieder geval 9 clubs geplaatst voor de tweede ronde.

De winnende clubs zouden daarvoor ieder een bedrag van 20.000 euro ontvangen. Nu wordt het totale bedrag van 180.000 euro verdeeld over de 26 deelnemende clubs, die daardoor bijna 7000 euro tegemoet kunnen zien. Bovendien zijn de gedupeerde amateurclubs direct geplaatst voor het KNVB bekertoernooi in het seizoen 2021-2022″, aldus Aart Goossensen.

Twee rondes gewonnen
DVS’33 Ermelo won in de eerste voorronde op zaterdag 29 augustus jl. met 3-1 van zondag derde divisionist Dongen, dankzij doelpunten van Benjamin Roemeon, Ali Akla en Abderrahim Loukili. In de tweede voorronde werd in Veenendaal met 0-1 gewonnen van competitiegenoot DOVO; de enige treffer werd gescoord door Benjamin Roemeon.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden