FC Horst zwaait na 16 jaar Egbert Hijmissen uit: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

FC Horst neemt met oefenwedstrijd afscheid van Egbert Hijmissen.

In de 49e editie van de sportartikelen uit de oude doos een verslag van de wedstrijd FC Horst – AZ op zaterdag 8 januari 1994. Het vriendschappelijk duel tegen Betaald Voetbal Organisatie AZ’67 uit Alkmaar stond in het teken van Egbert Hijmissen, die na 16 jaar afscheid nam van het eerste elftal.

Door Bram Burggraaff.

De Ermelose derdeklasser gaf de ploeg van trainer Piet Schrijvers goed partij, maar moest uiteindelijk met 2-7 toch het onderspit delven. Het duurde ruim 20 minuten, voordat AZ de score opende en via een hattrick van oud-Huizen speler Marco Holster en een treffer van Michael Buskermolen uitliep naar een 0-4 voorsprong. Op slag van rust bepaalde FC Horst-spits Henk Lubbersen met een schitterende lob van zo’n 30 meter over AZ-keeper Ruitenbeek de ruststand op 1-4.

Schitterende reddingen
In de tweede helft liep AZ met diverse wisselspelers in de gelederen uit naar 1-7 door doelpunten van Rini van Roon, Rivalino Steur en Edwin Vork. FC Horst-keeper Arnold Jansen wist met vele schitterende reddingen de schade voor zijn ploeg beperkt te houden. Het slotakkoord was voor de thuisploeg; Henk Lubbersen speelde zich vrij en kogelde de bal vervolgens in de bovenhoek. Met dit schitterende doelpunt bracht hij de eindstand op 2-7.

Amusementswaarde
AZ-trainer Piet Schrijvers, de Ermelose trainer van AZ, toonde zich na afloop zeer tevreden over het sportieve verloop van de wedstrijd. FC Horst trainer Jan Westerhof liet zijn ploeg bewust niet alleen verdedigend spelen, wat de amusementswaarde van de wedstrijd zeer tegen goede kwam.