Top 5 ranglijst VSG Ermelo verstevigt positie

Henri Bosch (links) en Dirk van Setten.
Henri Bosch (links) en Dirk van Setten.
Foto: archief VSG Ermelo

In de achtste ronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) dinsdagavond 10 november, was er winst voor de top vijf van de ranglijst.

Van Bram Burggraaff.

Mataanval
Koploper Bas West versloeg Ralf van den Burg, die twee openingsvarianten door elkaar haalde. De nummer twee op de ranglijst, Dirk van Setten kreeg tegen Cor Petersen een veelbelovende aanval die pas in tweede instantie winnend doorsloeg. Onno Wolters, nummer drie, profiteerde al na enkele zetten van een zwakte van Henk van Rijssen en rondde het geheel met een mataanval af.

Tactisch motiefje
Henri Bosch (4) won reglementair van Olaf Vlieger, die zich niet had afgemeld. Gerard de Hoop (5) klopte Ronald Bieringa, omdat laatstgenoemde een tactisch motiefje over het hoofd zag. Piet Vroegindeweij kwam in een enerverende partij tegen Willem Booy op voorsprong. Zijn remiseaanbod van Piet werd door Willem met vreugde aanvaard.

Nederlaag
Lex Wattez zat in zijn partij tegen Hisham Haout vanaf het begin in tijdnood en leed een nederlaag. Henk Miedema verloor tegen Wim Hagendijk veel stukken en gaf uiteindelijk op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen