Jeugd DVS’33 Ermelo voetbalt gewoon door in bizarre coronatijd

Bij DVS’33 Ermelo is er voor de jeugd altijd wat te beleven.
Bij DVS’33 Ermelo is er voor de jeugd altijd wat te beleven.
Foto: Eigen foto

Toen half oktober werd aangekondigd dat het voorlopig gedaan was met het competitievoetbal, werd bij DVS’33 Ermelo direct geschakeld. Gelukkig was voetballen op zaterdag tegen of met andere DVS-ers nog steeds mogelijk.

Van Jack van Santen.

Velden bezet
De Technische Commissie Opleiding ( TCO) maakte in samenwerking met de Jeugdcommissie (JC) gelijk plannen voor de zaterdagen. Op de eerste zaterdag,17 oktober, voetbalden honderden DVS jeugdleden al wedstrijden onderling. Van 9.00 uur tot ongeveer 13.00 uur waren de velden bezet met voetballende jeugd.

‘Onze jeugd’
Inmiddels zijn er wedstrijden onderling georganiseerd, mixtoernooien, thematrainingen, training met teams onderverdeeld op Biologische Leeftijd, individuele trainingen, O12 die al vast oefent op een groot veld en nog veel meer. Jack: “Komende zaterdag zijn we als DVS’33 al vijf zaterdagen verder en onverminderd worden er activiteiten georganiseerd om ‘onze jeugd’ hun grootste hobby te laten uit voeren. Het plezier druipt er iedere zaterdagochtend af en alhoewel de ouders helaas hier geen getuige van mogen zijn, zullen zij ongetwijfeld de enthousiaste verhalen horen. Natuurlijk hoopt iedereen dat we snel weer competitie mogen spelen tegen andere clubs. Maar tot die tijd blijft de zaterdag bij DVS’33 Ermelo VOETBALDAG!!”

Komende zaterdag
Komende zaterdag is er voor de bijna 200 kinderen uit de Onderbouw een prachtig onderling toernooi. Reinier Foppen en Marco Hop zijn daar heel druk mee geweest. Voor de selectie Middenbouw is er de 2e training op basis van Biologische Leeftijd. De selecties Bovenbouw gaan aan de slag met thematrainingen en een Mixtoernooi. De JO19-3 en JO17-3 spelen een oefenwedstrijd tegen elkaar en de overige teams zijn nog bezig wat te regelen.

Groot compliment
Jack: “Het is mooi te zien dat er mensen zijn die zo actief zijn voor de jeugd van DVS’33 Ermelo. Ook een groot compliment aan alle trainers die steeds weer activiteiten bedenken om de spelersgroep mee te vermaken. Zo zonder de wedstrijdspanning is dat niet altijd makkelijk, maar we weten dat het belangrijk is om de zaterdag toch een voetbalzaterdag te laten zijn. De spelers die dat willen moeten de kans hebben om zich iedere week te willen verbeteren, want stilstand is achteruitgang.”

Nog meer plannen
Ook voor de komende weken zijn er al ideeën gevonden. Wat te denken van een Voetbaltest in de Onderbouw met scorekaarten voor iedereen? Of een mixtoernooi waarbij gekeken wordt naar de geboortemaand van de speler? Het zogenaamde geboortemaand effect. En dat is nog niet alles; er zijn nog meer plannen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen