Bast West is de nieuwe koploper bij VSG Ermelo

Schaken bij VSG kan nog doorgaan met inachtneming van de Corona-regels.
Schaken bij VSG kan nog doorgaan met inachtneming van de Corona-regels.
Foto: Wim Jongejan

De zevende ronde van de interne competitie, dinsdagavond 3 november bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG), heeft weer een nieuwe koploper opgeleverd. Bas West wist tegen Gerard de Hoop in een technisch moeilijk eindspel zijn lichte voordeel tot winst te verzilveren.

Van Bram Burggraaff.

Onspeelbaar
Olaf Vlieger speelde een snelle remise tegen ex-koploper Dirk van Setten. Henri Bosch gaf in de opening een stuk weg en bleef met een onspeelbare stelling zitten tegen winnaar Onno Wolters. Piet Vroegindeweij en Bart Schultz deden beiden hun best met remise als gevolg.

Stug verzet
Hisham Haout speelde sterk tegen Ralf van den Burg, die het verkeerde plan koos, wat zijn tegenstander in eerste instantie goed uitbuitte. Door een blunder van Hisham keerde het tij, waarna hij ondanks stug verzet en de gebruikelijke tijdnood van Ralf toch een nederlaag leed.

Heel ruime anderhalve meter
Na een rustige opening verloor Cor Petersen een pion, gevolgd door veel bedenktijd en vervolgens ging de winst naar Henk van Rijssen. Gert van Heeringen hanteerde een wel heel ruime anderhalve meter. Hij was namelijk vergeten zich af te melden, waardoor Ronald Bieringa de partij won.

Met dame op pad
Piet Vroegindeweij en Bart Schultz deden beiden hun best met remise als gevolg. Willem Booy overlaadde Wim Hagendijk winnend met zijn tactieken. Henk Miedema ging vroeg in de partij met zijn dame op pad. Deze viel ten prooi aan Lex Wattez’s aanval, waarna Henk verloor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen