Koploper VSG Ermelo Dirk van Setten overrompelt tegenstander

Onno Wolters en Henri Bosch.
Onno Wolters en Henri Bosch.
Foto: Archief VSG

In de zesde ronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) dinsdagavond 27 oktober, speelde koploper Dirk van Setten tegen Gerard de Hoop, de nummer drie van de ranglijst. Gerard liet zich compleet overrompelen en raakte een stuk plus een pion achter.

Van Bram Burggraaff.

Niet fraai
Dirk wist het echter niet fraai af te wikkelen, zodat het toch nog remise werd. De op de tweede plaats staande Onno Wolters verloor na een rustige opening twee torens tegen een dame. Het duurde nog lang, maar uiteindelijk wist Bas West te winnen.

Onderuit
Na een lange, evenwichtige strijd leverde een ruiltransactie Henri Bosch genoeg positieve rente op voor de winst tegen Ralf van den Burg. Hisham Haout verloor een pion, wist daarna toch nog veel druk te zetten, maar ging uiteindelijk onderuit tegen Olaf Vlieger.

Koningsaanval
Piet Vroegindeweij raakte een pion kwijt en dat was voor Cor Petersen genoeg om te winnen. Willem Booy verloor te veel pionnen en daarna was de partij ondanks een koningsaanval niet meer te houden en won Henk van Rijssen.

Meer druk
In een gelijk opgaande partij kreeg Wim Hagendijk meer druk om de koning mat te zetten. Tegenstander Lex Wattez bood remise aan, wat werd geaccepteerd door Wim, die achteraf in de analyse inderdaad beter bleek te staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen