Koploper VSG Ermelo blundert, Onno Wolters zegeviert

Piet Vroegindeweij (links).
Foto: Archief VSG Ermelo

In de vierde ronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG), dinsdagavond 13 oktober, won Onno Wolters van koploper Ralf van den Burg.

Van Bram Burggraaff.

Slim
Onno wist met slimme positiespelletjes een klein voordeeltje te behalen. Dit werd langzaam iets minder klein en uiteindelijk wist hij Ralf tot blunderen te dwingen en zo een remisebreuk te doorbreken.

Blunderfestijn
Dirk van Setten, de nummer drie van de ranglijst trok in een wederzijds blunderfestijn aan het langste eind in zijn partij tegen Henk van Rijssen. De ‘Italiaanse’ partij tussen Mark de Graaf en Piet Vroegindeweij resulteerde in een lockdown met een remise als eindresultaat.

Klein offer
De strijd tussen Gerard de Hoop en Wim Hagenbeek ging gelijk op, maar in het middenspel verloor Wim twee pionnen. Na afruil van de stukken was het een eenvoudig eindspel met winst voor Gerard. In een mooie de partij tussen Henri Bosch en Lex Wattez stonden alle stukken lang op het bord. De positie van Henri was beter en na een klein offer liep Lex onherroepelijk tegen mat aan.

Spannende opening
Bas West kreeg na een rustige opening langzaam de overhand tegen Ronald Bieringa, die zich gedwongen zag een kwaliteit te offeren, waarna Bas het vrij snel kon afmaken. Hisham Haout won van Henk Miedema. Na een spannende opening slaagde Willem Booy er nog net in om remise te bereiken tegen Bart de Leeuw.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden