FC Horst Ermelo verliest eervol van titelkandidaat asv Dronten

FC Horst heeft zaterdag 10 oktober de uitwedstrijd tegen het sterke asv Dronten met 3-1 verloren. De Ermelose tweedeklasser is door de nederlaag gezakt naar de zesde plaats op de ranglijst met zes punten uit vier wedstrijden.

Door Bram Burggraaff.

Goed voor elkaar
FC Horst had het in de eerste helft verdedigend goed voor elkaar. Pas in de 40e minuut kreeg de thuisploeg de eerste echte kans, maar Yordi Schols schoot na een fraaie solo voorlangs. De rust leek in te gaan met een 0-0 stand, maar op een psychologisch zeer slecht moment kregen de bezoekers toch nog de 1-0 te verwerken. Rihairo Meulens bereikte na een mooie actie Yordi Schols, die de bal in de korte hoek schoot.

Grotere achterstand
In de tweede helft keek FC Horst al na 5 minuten tegen een grotere achterstand aan. De thuisploeg zette Ermelose verdediging onder druk gezet, waardoor doelman Thom van Santen in de problemen werd gebracht. Yanick Leichtenberg profiteerde en schoot 2-0 voor ASVD binnen. FC Horst zocht meer de aanval, maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg. In de 75e minuut werd Rihairo Meulens in het strafschopgebied onderuit gehaald door Roelof de Groot, die met een tweede gele kaart kon vertrekken.

Numerieke minderheid
Het slachtoffer nam zelf de penalty, maar stuitte op doelman Thom van Santen, waardoor de gasten in de wedstrijd bleven. Ondanks de numerieke minderheid lukte het FC Horst om de thuisploeg toch enigszins onder druk te zetten. Dat leverde in de 83e minuut de aansluitende treffer op. Thijs Kranenburg bereikte na een goede actie op de rechtervleugel Lars van Wetering, die de 2-1 inschoot. In de resterende tien minuten speelde FC Horst alles of niets, wat nog twee kansen opleverde.

Net niet
Een schot van Thijs van Kranenburg kon nog net geblokt worden door een verdediger van asv Dronten en in de extra tijd kon uit een corner Mark van de Bosch net niet bereikt worden. De thuisploeg benutte de geboden ruimte en Bob Breemhaar scoorde de beslissende 3-1. Direct hierna floot de scheidsrechter af.

Komende zaterdag speelt FC Horst een thuiswedstrijd tegen Owios. De ploeg uit Oldebroek verloor afgelopen zaterdag met 3-2 bij AVW’66 en is met 0 punten uit 4 duels hekkensluiter in de tweede klasse G.