EFC’58 Ermelo fier aan kop door winst bij concurrent Achterveld

EFC’58 heeft zaterdag 10 oktober de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Achterveld SV met 1-4 gewonnen. De Ermelose vierdeklasser blijft koploper met een maximale score van 12 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van plus 22.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Moeizame eerste helft
EFC speelde een moeizame eerste helft. Achterveld was feller en scherper en kwam in de 24e minuut verdiend met 1-0 voor. Vervolgens kreeg de thuisploeg een aantal goede kansen om de score op te voeren, maar het was EFC dat op slag van rust tegen de veldverhouding in langszij kwam.

De gelijkmaker kwam op naam van Muhsin Ibis op aangeven van Hicham Zeknini. EFC-coach Carl Aventurin greep in de rust in en bracht Jorick Priem, die vanwege een blessure niet had kunnen trainen, en Alexander Halmans in het veld.

Rollen omgedraaid
In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. EFC was veel dominanter en kreeg voldoende mogelijkheden. In de 65e minuut bracht Jorick Priem uit een corner de stand op 1-2. De bezoekers hadden controle over de wedstrijd, maar door de stand bleef het spannend.

In de 85e minuut werd de wedstrijd beslist, toen Jochem Dekker op aangeven van Jorick Priem 1-3 voor EFC scoorde. In de slotminuut bepaalde diezelfde Dekker na een assist van Hicham Zeknini de eindstand op 1-4.

EFC’58 speelt op zaterdag 24 oktober en thuiswedstrijd tegen Veluwse Boys. De ploeg uit Garderen kwam afgelopen zaterdag niet in actie, omdat de wedstrijd tegen Ede / Victoria was afgelast vanwege de Corona-situatie. Veluwse Boys staat op de achtste plaats van de ranglijst met 3 punten uit 3 duels.