Dindoa Ermelo wint in stromende regen van Antilopen

Uitblinker Lars van der Velde voor het eerst in de basis bij Dindoa.

Dindoa heeft zaterdag 10 oktober in de stromende regen een 10-7 overwinning behaald tegen Antilopen. Het bleef de hele wedstrijd flink doorhozen op sportpark ‘De Zanderij’. De spelers waren kletsnat en mede door de kou en het natte veld werd er weinig gescoord.

Van Bram Burggraaff.

Lars van der Velde
Antilopen kwam al snel met 0-2 voor, waarna het 11 minuten duurde, voordat Kars Velgersdijk 1-2 voor Dindoa scoorde. Lars van der Velde stond in de basis en speelde een geweldige wedstrijd met veel onderscheppingen en goede rebounds. Halverwege de eerste helft scoorde Lars de 2-2 gelijkmaker door een kleine kans onder de korf te benutten.

Voorsprong
Dindoa-coach Herman Egberts bracht bij een 3-4 stand Sam van der Beek in om een vrije bal te nemen en met succes, want Sam scoorde de 4-4. Met nog twee minuten te spelen scoorde Daphne van der Berg uit een vrije bal en benutte Ruben de Vries een strafworp, waardoor de thuisploeg met een 6-4 voorsprong de rust in ging.

Spannend
In de tweede helft scoorde Aniek Odding 7-4, waarna Antilopen terugkwam tot 7-6. Dindoa liep uit naar 8-6 door een doelpunt van Ruben de Vries. De gasten kwamen terug tot 8-7, waardoor de spanning toenam. In de laatste twee minuten speelde de thuisploeg scherp en haalde door treffers van Daphne en Tom van den Berg een belangrijke 10-7 overwinning binnen.

Dindoa 2 won met 19-15 van Antilopen 2. In het begin van de wedstrijd scheen de zon. maar in de tweede helft begon het te regenen.

Komende zaterdag speelt Dindoa uit tegen Unitas. De vraag is, of deze wedstrijd wel doorgaat, omdat Unitas 1 en 2 hun wedstrijden moesten afzeggen vanwege een Corona geval binnen de selectie.