EFC’58 Ermelo wint met monsterscore bij Harskamp

EFC’58 heeft zaterdag 26 september de uitwedstrijd tegen Harskamp met maar liefst 0-10 gewonnen. Met 6 punten uit 2 duels is de Ermelose vierdeklasser nu koploper, omdat het een beter doelsaldo heeft dan Fortissiomo, Achterveld, Prins Bernhard en SDS’55, ploegen die ook nog geen puntverlies leden.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Het was rustig in de Harskamp, want de Ermelose supporters moesten thuisblijven vanwege het Corona-protocol, waardoor de club slechts werd vertegenwoordigd door het bestuur, de Technische Commissie en reporter Ed Bok.

Krachtsverschil erg groot
Al snel bleek dat het krachtsverschil tussen de ploegen erg groot was. In de 6e minuut opende Jorick Priem de score voor EFC uit een voorzet van Jeremy Loos. Hicham Zekhnini lanceerde in de 23e minuut Jorick Priem die twee man op het verkeerde been zette en 0-2 scoorde.

De gasten liepen voor rust nog verder uit door een benutte penalty van Jeremy Loos, die zelf was gevloerd binnen het strafschopgebied, waarna Hicham Zeknini uit een splijtende pass van Jorick Priem de ruststand op 0-4 bepaalde.

Prachtige pass
EFC ging in de tweede helft goed door. De 0-5 kwam op naam van Hicham Zekhnini na een prachtige pass van Mohamed Momen, slim doorgespeeld door Jorick Priem. Invaller Muhsin Ibis scoorde op aangeven van Jeremy Loos 0-6. EFC hield het tempo hoog en kwam op 0-7 door een treffer van Jorick Priem.

In het laatste kwartier liep EFC’58 uit naar de dubbele cijfers. Jochem Dekker scoorde 0-8. Muhsin Ibis werd gelanceerd door Mats Steijlen en tekende 0-9 aan. In de slotfase bepaalde Jorick Priem met zijn vierde treffer de eindstand op 0-10.

EFC’58 speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Wodanseck. De ploeg uit Wolfheze staat met nul punten uit twee duels onderaan de ranglijst. Afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen Prins Bernhard met 2-3 verloren.