DVS’33 Ermelo laat thuis tegen VVSB opnieuw punten liggen

DVS’33 Ermelo heeft op eigen terrein met 2-2 gelijk gespeeld tegen VVSB. De Ermelose derde divisionist verdiende te winnen, maar de bezoekers uit Noordwijkerhout kwamen tweemaal langszij uit standaardsituaties. DVS staat nu op de 13e plaats met 4 punten uit 4 duels.

Door Bram Burggraaf.

Bij DVS ontbraken de geblesseerde Ali Akla en Stef Nijland, die in de buurt van een persoon met Corona was geweest.

Weinig krachtsverschil
Na een eerste kwartier met weinig krachtsverschil voerde DVS’33 de druk op. Dat resulteerde in de 20e minuut in een gevaarlijk schot van Benjamin Roemeon, dat in tweede instantie gekeerd kon worden door VVSB-doelman Lars Jansen.

Wel raak
Een minuut later zette Tarik Evri een aanval op en kwam na een combinatie met Olivier Pilon vrij voor de keeper, die het schot van de DVS-verdediger nog tot corner kon verwerken. In de 22e minuut was het wel raak; een schot van Benjamin Roemeon werd onvoldoende weggewerkt en in de rebound was Oliver Pilon er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten.

Rakelings voorlangs
In de slotfase van de eerste helft verzuimde DVS om verder afstand te nemen. In de 39e minuut werd een doelpunt van Benjamin Roemeon afgelast vanwege hands en op slag van rust schoot de snelle DVS-spits rakelings voorlangs.

Bal op  de stip
Ook in de tweede helft was de thuisploeg vaak langdurig in balbezit. Na ongeveer een uur spelen bereikte Benjamin Roemeon vanaf rechts Olivier Pilon, die zwaar op de huid gezeten, niet tot scoren kon komen. In de 62e minuut werd Wout Heemskerk in het Ermelose strafschopgebied licht getoucheerd en ging de bal op de stip. Felitciano Zschusschen benutte de strafschop onberispelijk: 1-1.

Weer kort op voorsprong
De Ermelose ploeg herstelde snel van de klap en kwam na enkele minuut weer op voorsprong. Maarten van Dijk bereikte op rechts Olivier Pilon, die de 2-1 binnenschoot en daarmee zijn basisplaats meer dan waar maakte. VVSB ging op jacht naar de gelijkmaker. In de 68e minuut kwam DVS erg goed weg, toen Roald de Vries de bal van de lijn haalde en daarbij volgende de scheidrechter geen opzettelijk hands maakte. Toch kwamen de gasten in de 77e minuut opnieuw langszij. Uit een corner werd de bal ingekopt, waarna Obi Onyeike het beslissende tikje gaf: 2-2.

Spannende slotfase
In een spannende slotfase moest DVS-keeper Daan Huiskamp nog in actie komen om een gevaarlijk schot van Felitciano Zschusschen onschadelijk te maken. Het slotakkoord was voor de thuisploeg; enkele minuten in blessuretijd passeerde Benjamin Roemenon de uitgelopen keeper van VVSB, maar de bal ging rakelings naast.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen Odin’59. De ploeg uit Heemskerk kwam dit seizoen nog maar twee keer in actie. De thuiswedstrijden tegen Staphorst en Barendrecht werden met respectievelijk 1-3 en 0-1 verloren.

Consequenties voor DVS?
Afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys afgelast vanwege een coronabesmetting binnen de selectie van Odin’59. Of dit nog consequenties heeft voor de wedstrijd tegen DVS moet nog worden afgewacht.