Geduld van kakelverse koploper Ralf van den Berg loont bij VSG Ermelo

Koploper Ralf van den Burg wint van Henk van Rijssen.
Foto: Archief Gerard de Hoop

Hoewel de competitie pas drie rondes oud is, beginnen de schakers van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) langzaam maar zeker naar hun geëigende posities op de ranglijst te kruipen. Koploper Ralf van den Burg duwde dinsdagavond 22 september geduldig en gedegen Henk van Rijssen naar een lagere positie.

Aanval gestrand
Dezelfde methode paste Onno Wolters toe ten koste van Piet Vroegindeweij. Henri Bosch zag zijn aanval stranden en verloor bij het terugtrekken van zijn stukken een pion en pas veel later zijn partij tegen Dirk van Setten.

Maatje te groot
Sape Westra bewees een maatje te groot te zijn voor Gert van Heeringen. Cor Petersen won groot materiaal en de partij van Hans Licher. Wim Hagendijk laveerde met handig spel naar remise tegen de toch sterker geachte Olaf Vlieger.

Beroofd
Na wederzijds niet van elkaars misser te hebben geprofiteerd bood Mark de Graaf in betere stand ruimhartig remise aan, wat Ronald Bieringa maar wat graag accepteerde. Willem Booy won zijn verloren stuk ‘met rente’ terug, maar werd vervolgens van al zijn pionnen beroofd en verloor alsnog van Bas West. Hisham Haout versloeg Dick van Enk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden