FC Horst Ermelo begint competitie met overtuigende winst

Paul van Prehn in actie tijdens de wedstrijd FC Horst – VSCO’61.

FC Horst is zaterdag 19 september de competitie sterk begonnen door de thuiswedstrijd tegen VSCO’61 met 4-0 te winnen. De Ermelose tweedeklasser deelt na één duel de koppositie met VRC uit Veenendaal, dat eveneens met 4-0 won van OVC’85.

Door Bram Burggraaff.

Bovenliggende partij
FC Horst was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Al in de vijfde minuut opende de thuisploeg de score. De verdediging van VSCO kon in eerste instantie nog wegwerken, maar in de rebound scoorde Lars van Wetering met een fraaie volley vanaf de rand van het strafschopgebied 1-0.

Twee minuten later vergrootte FC Horst al de voorsprong. Uit een voorzet van linkback Reinder Kok kopte Lars van Wetering de 2-0 binnen. De gasten hadden niets in te brengen, terwijl de thuisploeg voor rust nog vijf goede kansen kreeg om de score op te voeren, maar daar niet in slaagde.

Goed spelend FC Horst
In de tweede helft hetzelfde beeld, een goed spelend FC Horst, waartegen VSCO’61 dat geen enkele uitgespeelde kans wist te creëren had in te brengen. Na een uur spelen kopte centrale verdediger Ricardo Vliek uit een corner van Mees v.d. Kuil de beslissende 3-0 binnen.

Vervolgens nam de thuisploeg nam wat gas terug, maar bleef gevaarlijk. In de 72e minuut brak invaller Aderson Lima op links door en legde de bal perfect breed op Thijs Kranenburg, die eenvoudig 4-0 kon scoren. Dat was tevens de eindstand.

Komende zaterdag speelt FC Horst uit tegen Batavia’90, dat de competitie begon met een 1-1 gelijkspel in de derby uit tegen Lelystad.

Lars van Wetering scoort de 1-0 en 2-0 voor FC Horst. (foto: Wim Balke)