Dindoa Ermelo verliest inhaalwedstrijd tegen Blauw Wit Kampen

Dindoa Ermelo heeft dinsdagavond 15 september in Kampen de inhaalwedstrijd verloren tegen Blauw Wit Kampen met 24-20. De wedstrijd zou zaterdag 5 september worden gespeeld maar moest toen geannuleerd worden vanwege een corona besmetting bij één van de spelers.

Het zat de Ermelose korfbalploeg niet mee dinsdagavond. Dindoa moest een aantal dames missen die ziek of geblesseerd zijn. Zo kon Saskia Lieman nog steeds niet meespelen vanwege de blessure die zij afgelopen zaterdag op opliep. Dat scheelde voor de Ermeloërs een goede schutter en een goede rebound.

Matige verlichting
Daarnaast kampte Dindoa met de matige verlichting op het veld bij Wit Blauw, wat het voor de korfbalspelers moeilijk maakte om de afstand tot de korf goed in te schatten. Bovendien was de thuisploeg feller en agressiever in de aanval waardoor Dindoa al snel op een behoorlijke achterstand kwam. De Kampenaren kwamen soms hard in onder de korf en de scheidsrechters beoordeelden dat als verdedigende fouten. Daardoor kreeg Wit Blauw al 5 strafworpen in de eerste helft. Ook ontbrak het Dindoa aan lef en creativiteit in de aanval. In de rust stond Wit Blauw al ruim voor op Dindoa met een stand van 12 – 6.

Niet voldoende
In de tweede helft herpakte Dindoa zich enigszins, maar niet voldoende om de wedstrijd spannend te maken. Na tien minuten spelen in de tweede helft hadden de Kampenaren al een voorsprong van acht punten; 18-10. Dindoa probeerde het opnieuw en scoorde in de tweede helft met 12-14 meer doelpunten dan Kampen. Helaas leverde dit voor de Ermeloërs geen overwinning op.

Scores Dindoa: Mark Bronkhorst 1; Ruben de Vries 1; Ellen Haverkamp 1; Jorik Velgersdijk 2; Kasper Velgersdijk 2; Naomi Hackenitz 2; Tom van den Berg 5; Aniek Odding 6.

Dindoa 2 speelde ook in Kampen en won op overtuigende wijze van Wit Blauw 2 met een schitterend doelsaldo van 14-24.

Aanstaande zaterdag 19 september speelt Dindoa uit tegen Sparta Zwolle.