Jack van Santen van DVS’33 Ermelo in Extern Expertteam KNVB

Foto: Eigen foto

Hoofd opleiding van DVS’33 Ermelo, Jack van Santen, waardeert het erg dat de Ermelose voetbalclub er in Nederland er zo goed op staat met de opleiding. Aanleiding voor zijn uitspraak is dat hij was uitgenodigd als Extern Expert van het Extern Expertteam KNVB.

Van Bram Burggraaff.

Volledig doorgelicht
De KNVB en NMC Bright, Consultans in topsport en talentontwikkeling, geven voetbalclubs de gelegenheid om zich voor drie seizoenen te laten certificeren als Lokale of Regionale Jeugdopleiding. De clubs waar het om gaat, worden volledig doorgelicht met een uitvoerige check van beleid en uitvoering. Ook wordt er een Review georganiseerd, waarbij gebruik gemaakt wordt van een Extern Expert, vanuit de KNVB, Betaald Voetbalorganisatie of Topamateurclub.

Bert van Hunenstijn
HHC Hardenberg, waar dit seizoen oud-DVS trainer Bert van Hunenstijn werkzaam is als hoofdtrainer, is bezig de regionale opleidingsstatus te krijgen. Voor de Review van afgelopen woensdag had de KNVB /NMC Bright de Hoofd Opleiding van DVS’33 Ermelo Jack van Santen uitgenodigd als Extern Expert. Ook Rene ten Broeke, Talent Performance Coach KNVB en Ab van der Velde, Technisch Jeugdcoördinator van de KNVB namen zitting in het Extern Expertteam. Voor Jack van Santen was het na ZAC Zwolle en Quick Boys de derde uitnodiging als Extern Expert.

Gang van zaken
Jack van Santen ging in op de gang van zaken bij zijn eigen club DVS’33 Ermelo, waarbij veel onderwerpen aan de orde kwamen, waar HHC mee verder kan. Voor Talentontwikkeling werken de DVS-selecties met POP gesprekken en individuele training voor alle spelers.

Dezelfde training
Bij DVS’33 Ermelo krijgen alle spelers van de JO8 tot en met de JO12 dezelfde training. De spreekt de KNVB enorm aan, omdat het raakvlakken heeft met hun project: ‘Gelijke kansen’. Hoe kom je tot een transparante indeling van de teams en hoe regel je de interne scouting? Bij DVS is veel aandacht voor breedtesport, iedereen telt mee. Hoe organiseer je dat ook niet-selectieteams minstens twee keer per week mogen trainen.

Neuzen
Aandacht voor de biologische leeftijd, waarbij er rekening wordt gehouden met de groei-ontwikkeling bij O13, O14 en O15. Spelprincipes die bij je Opleiding passen; hoe zorg je ervoor dat iedere trainer deze kent en er naar handelt: Neuzen dezelfde kant op.

Heel mooi
Jack van Santen: “Voor DVS’33 Ermelo en mij persoonlijk is het mooi, dat we er in Nederland zo goed op staan met onze Opleiding. Daarnaast is het heel mooi om bij zo’n grote Topamateurclub met 1800 leden in de keuken te kijken en er ook nog wat van op te steken. Zo heeft HHC een ver gevorderd Vitaliteitsplan, omtrent coördinatie, bewegen en lenigheid. Wij werken daar ook aan maar ik heb zeker weer wat ideeën opgedaan. Zo helpen we met elkaar het Opleidingsniveau van het jeugdvoetbal omhoog te krijgen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden