FC Horst Ermelo verliest tweede bekerduel

Brandon Karangwa.

FC Horst heeft zaterdag de tweede wedstrijd in het districtsbekertoernooi uit tegen Go Ahead Kampen met 3-1 verloren. De Ermelose tweedeklasser speelt de laatste poulewedstrijd komende zaterdag tegen zondag eersteklasser vv Heerde. Bij winst plaatst FC Horst zich voor de tweede bekerronde.

Door Bram Burggraaff.

Ongelukkig eigen doelpunt
In de eerste helft was eersteklasser Go Ahead Kampen duidelijk sterker. In de 14e minuut scoorde Wilbert Wessels 1-0 voor de thuisploeg. Vijf minuten later werd het 2-0 door een ongelukkig eigen doelpunt van Brandon Karangwa. In de 41e minuut leek het duel al beslist, toen Wilbert Wessels opnieuw doel trof: 3-0.

Fraaie treffer
In de tweede helft speelde FC Horst een stuk beter. Dat leidde in de 74e minuut tot een fraaie treffer van Lars van Wetering, die bijna vanaf de achterlijn de bal via een verdediger in het Kamper doel schoot. Paul van Prehn kreeg even later nog de kans om de aansluitingstreffer te scoren. Hij slaagde er echter niet in om de spanning terug te brengen, zodat de winst verdiend naar Go Ahead Kampen ging.