EFC’58 Ermelo pakt bekerwinst in extra tijd

EFC’58 heeft zaterdag 5 september op eigen terrein de tweede wedstrijd in het districtsbekertoernooi tegen derdeklasser Hoevelaken met 2-1 gewonnen. Daarmee heeft de ploeg van trainer Carl Adventurin een grote stap gezet om zich te plaatsen voor de volgende bekerronde.

Door Bram Burggraaff.

Komende zaterdag heeft EFC’58 genoeg aan een gelijkspel in laatste poulewedstrijd thuis tegen Wageningen. De vierdeklasser begon het bekertoernooi met een 10-1 nederlaag in en tegen Hoevelaken en verloor afgelopen zaterdag thuis met 1-4 verloor van Hulshorst, de ploeg die EFC een week eerder met 0-4 versloeg.

Prachtige aanval
De thuisploeg kwam flitsend uit de startblokken en opende al na dertig seconden de score. Een prachtige aanval, waar diverse spelers bij betrokken waren die de bal slechts één keer raakten, werd doeltreffend afgerond door Jochem Dekker: 0-1. EFC kon slechts kort van de voorsprong genieten, want in de 5e minuut leidde slordig balverlies op het middenveld tot de 1-1 gelijkmaker van Hoevelaken; dit was tevens de ruststand.

Geen strafschop
In een gelijk opgaande tweede helft kregen beide ploegen kansen om op voorsprong te komen. EFC kwam tweemaal goed weg, want in de 70e minuut werd Hoevelaken een strafschop onthouden en in de 85e minuut voorkwam doelman Richard Schweitz bij een één-tegen-één-situatie een treffer. Toch was het de Ermelose ploeg die aan het langste eind trok.

Vanaf zo’n 18 meter
Twee minuten in blessuretijd schoot Jorick Priem vanaf zo’n 18 meter de bal buiten bereik van de keeper in het doel, waardoor de winst met 2-1 naar EFC ging. De vreugde bij de thuisploeg was groot, want bij een gelijkspel was de kans klein geweest om poulewinnaar te worden, vanwege de monsterscore van Hoevelaken tegen Wageningen.