DVS’33 Ermelo pakt in 1e competitiewedstrijd gelijk de koppositie

Benjamin Roemeon scoort 2 doelpunten voor DVS'33.

DVS’33 Ermelo is zaterdag 5 september uitstekend aan de competitie begonnen door de uitwedstrijd tegen Goes met 1-5 te winnen. Daarmee pakte in de Ermelose ploeg direct de koppositie in de derde divisie, gevolgd door Sparta Nijkerk dat thuis met 4-0 won van promovendus ACV.

Door Bram Burggraaff.

Verschil in kwaliteit
Goes begon nog wel aardig aan de wedstrijd, maar al snel bleek het verschil in kwaliteit tussen de beide ploegen. Nadat Ali Alka een goede kans om de score te openen had gemist, kwam DVS in de 19e minuut op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Aderrahim Loukili.

Eerste Ermelose treffer
Benjamin Roemeon, de aangever bij de eerste Ermelose treffer, scoorde in de 22e minuut na een steekbal van Ali Akla zelf de 0-2 en was zes minuten later, op aangeven van Stef Nijland, opnieuw succesvol: 0-3. Dit was tevens de ruststand.

Blunder
Goes kwam na de pauze beter voor de dag. Nadat een vrije trap van Nazario de Fretes rakelings over het DVS-doel was gegaan, profiteerde Siebe Schets in de 62e minuut van een blunder in de Ermelose defensie door eenvoudig 1-3 te scoren. De gasten kwamen verder niet echt meer in de problemen.

Bekwame afronding
In de 80e minuut vergrootte Stef Nijland de voorsprong door vanaf de rand van het strafschopgebied de bal schitterend in het doel te krullen: 0-4. Twee minuten in blessuretijd werd Olivier Pilon met een dieptepass bereikt en rondde bekwaam af: eindstand 1-5. In tegenstelling tot vorig seizoen, was de stemming opperbest tijdens de lange terugreis naar Ermelo.

Zaterdag
DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag thuis tegen Excelsior’31, de oude ploeg van hoofdtrainer Peter Wesselink. De promovendus uit Rijssen speelde in de eerste competitiewedstrijd thuis met 1-1 gelijk tegen FC Lisse.