DVS’33 Ermelo zet Schoolvoetbaltoernooi voorlopig in de ijskast om corona

Het Schoolvoetbaltoernooi is altijd een groot feest.
Foto: Archief Aad van Schaijk

Traditiegetrouw organiseert DVS’33 Ermelo de laatste twee woensdagen voor de herfstvakantie het Schoolvoetbaltoernooi voor de kinderen van de groepen 3 tot en met 6 van de Ermelose basisscholen. Dit jaar zou het de twaalfde editie worden van het toernooi, waar ieder jaar ruim 400 kinderen aan deelnemen met vele honderden toeschouwers langs de lijn.

Van Bram Burggraaff.

Veel onzekerheid
De organisatoren hebben echter besloten het evenement dit keer niet in het najaar te houden vanwege corona. De leden van de organisatie vallen allen in de risicogroep. Daarnaast hebben een aantal leerkrachten de vraag gesteld, of het wel verstandig is om het toernooi in oktober te houden, terwijl nog zoveel onzeker is, bijvoorbeeld ten aanzien van een eventuele tweede golf.

Niet in oktober
Verder trekt het schoolvoetbaltoernooi altijd veel publiek en de organisatoren weten niet of er genoeg medewerkers gevonden kunnen worden om de onderlinge afstand tussen volwassenen te bewaken. Daarom gaat het toernooi in oktober niet door.

Misschien in april/mei 2021
Een pijnlijke keuze, volgens de organisatie, omdat het buiten sporten juist gezond is. Wel is men blij, dat zowel de jeugd als de volwassenen bij de clubs wel weer mogen sporten. Gehoopt wordt, dat het toernooi in april/mei 2021 alsnog gehouden kan worden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden