VSG Ermelo start nieuwe seizoen coronaproof

Bij VSG worden de corona-regels keurig uitgevoerd.
Foto: Wim Jongejan

De interne competitie bij VSG is dinsdagavond 31 augustus van start gegaan. Daarbij zijn de corona-regels strikt toegepast. Zo werd iedere partij op twee borden gespeeld; elke speler had zijn eigen bord. Na het uitvoeren van een zet deed de tegenstander deze zet op zijn bord, alvorens zelf te zetten.

Knappe remise
Ook voor schakers was dat een behoorlijke concentratieoefening. Koploper Olaf Vlieger kon met licht stellingsvoordeel en enige tijdsdruk de weg naar winst niet vinden: Een knappe remise voor Gerard de Hoop. Ernst Keijer ‘verslikte zich’, waardoor de winst naar Onno Wolters ging.

Stevig robbertje
In een stevig robbertje bleek een ‘multi-purpose’-zet van Bas West de doelen beter te dienen van Dirk van Setten, die won. Sape Westra ontsnapte met een benauwde remise en ‘een blauw oog’ aan Henri Bosch. Cor Petersen versloeg in de gedegen partij Wido Sparling.

Schaak-gebrul
De zogenaamde ‘leeuw’-opening van Willem Booy ging gepaard met schaak-gebrul, maar weinig wol, want Ralf van den Burg pakte de winst. Wim Hagendijk en Ronald Bieringa deden hun uiterste best om de overwinning naar zich toe te trekken, maar deelden uiteindelijk het punt.

Schaak-zustermoord
Wim Jongejan offerde foutief tegen Henk van Rijssen, die nog wel aan de bak moest om de partij naar zich toe te trekken. Henk Miedema pleegde ‘schaak-zustermoord’ ten koste van Warti Miedema en de partij tussen Gert van Heeringen en Hans Licher eindigde in remise.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden