Nieuwelingen Ronald Lok en Lars van Wetering bezorgen FC Horst Ermelo eerste bekerwinst

Foto: Website FC Horst Ermelo

FC Horst is het districtsbekertoernooi zaterdag 29 augustus begonnen met een knappe 4-3 overwinning thuis tegen WVF. De ploeg uit Zwolle was bij het beëindigen van de competitie vanwege Corona koploper in de tweede klasse H met acht punten voorsprong op de nummer twee, dus een geducht tegenstander.

Door Bram Burggraaff.

FC Horst met als nieuwe hoofdtrainer John Martens heeft zich voor het komende seizoen behoorlijk versterkt. De doelpunten tegen WVF werden gescoord door de nieuwelingen Ronald Lok en Lars van Wetering, de laatste gaf met een hattrick gelijk zijn visitekaartje af.

Indraaiende vrije trap
In de 12e minuut opende FC Horst de score; het was Lars van Wetering die met een indraaiende vrije trap vanaf de zijkant 1-0 scoorde. Even later kwam WVF alweer langszij, toen Bas Koenen met een sublieme stiftbal de 1-1 gelijkmaker voor zijn rekening nam.

Sterker
De thuisploeg was sterker en kwam na ongeveer een half uur opnieuw aan de leiding. De mee opgekomen back Ronald Lok zorgde na een combinatie met Paul van Prehn voor de 2-1. Enkele minuten later was het Lars van Wetering, die profiteerde van een fout in de Zwolse defensie en 3-1 scoorde. Vlak voor rust deed Hessel Berends nog iets terug namens WVF door de ruststand op 3-2 te bepalen.

Horstenaren herpakken zich
In de tweede helft werd FC Horst ver teruggedrongen op eigen helft. Dat resulteerde na ongeveer een uur spelen in de 3-3 gelijkmaker van Bas Koenen. Hierna herpakten de Horstenaren zich en werden gevaarlijk via een aantal counters. Met nog tien minuten te spelen, was het Lars van de Wetering opnieuw met een vrije trap, die door de Zwolse muur van richting werd veranderd, de eindstand op 4-3 bepaalde.

Trainer John Martens: “Het was heerlijk om na zo’n lange tijd weer een wedstrijd te mogen spelen, die er echt toe doet.”

Zaterdag
Komende zaterdag gaat FC Horst op bezoek bij eersteklasser Go Ahead Kampen, dat in de eerste bekerwedstrijd met 3-3 gelijkspeelde bij Heerde (zo). Het duel begint om 15.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden