Bijna 2000 deelnemers bij 35e Avondvierdaagse: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

Foto: Gescande foto: Fotostudio Merjenburgh

In de 37e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ een artikel over de 35e editie van de Ermelose Avondvierdaagse, die gehouden werd van maandag 24 tot en met donderdag 27 mei 1993. Dit jaarlijks terugkerend wandelevenement is vooral zeer populair bij de Ermelose basisschooljeugd. Een deelname van meer dan 90% uit de groepen van vrijwel alle Ermelose basisscholen is heel normaal. De eerste Avondvierdaagse vond plaats in 1958 en werd driemaal afgelast, vanwege respectievelijk de polio-uitbraak, de vogelgriep en dit jaar door de Corona-crisis.

Door Bram Burggraaff.

Wethouder A. Strijbos gaf maandagavond onder ideale weersomstandigheden het startsein voor de 35e Avondvierdaagse op het hoofdveld van DVS’33. Het werd een zeer succesvol evenement met enthousiaste deelnemers. De eerste drie avonden was het schitterend wandelweer en de laatste avond bleef het ondanks een dreigende lucht droog. De traditionele Intocht en feestelijke Bloemenhulde trokken weer vele duizenden toeschouwers naar het centrum van het dorp. Zo’n 2000 wandelaars en vele honderden begeleiders werden door het publiek ruim ‘in de bloemetjes’ gezet. Opvallend was, dat met name de kinderen steeds vaker snoep en kleine cadeautjes krijgen.

Bejaardentehuizen
Ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum was de start bij de jongste deelnemers van de 3 kilometer op de Sparrenlaan, vanwaar de deelnemers langs de bejaardenhuizen Rehoboth en De Dillenburg liepen, gevolgd door de deelnemers van de zes kilometer. Bij Rehoboth zorgde muziekvereniging Crescendo voor extra gezelligheid en bij De Dillenburg werden de wandelaars begroet door toeschouwers op ieder balkon.

Intocht
Rond 19.45 uur begon de Intocht vanaf de Emmalaan / Sophialaan. De groepen van de verschillende Ermelose basisscholen waren te herkennen aan de vlaggen, spandoeken en schooltenues. De bloemen en dergelijke werden uitgereikt op de Dr. Van Dalelaan, Stationsstraat, Dirk Staalweg en Paul Krugerweg. Aangekomen bij het sportpark van DVS’33 aan de Sportlaan werd er door de deelnemers nog een ronde gemaakt om het hoofdveld, alwaar zij als traktatie een ijsje ontvingen. Muzikale medewerking op de slotavond van Avondvierdaagse werd verleend door Drumfanfare EDG, Chr. Harmonie Excelsior en De Harmonie uit Nunspeet.

Jubileum
In verband met het jubileum was het Avondvierdaagse Comité er in geslaagd om de deelnemers iedere avond te trakteren dankzij de medewerking van vele sponsors. Midgetgolfcentrum ‘De Pelikaan’ zorgde maandagavond voor een traktatie en een vrijkaartje voor midgetgolf in de maand juni. De Goudreinet en Florado stonden opnieuw garant voor een heerlijke appel op dinsdagavond en het personeel van bakkerij van de Vegt deelde weer krentenbollen uit op woensdag, in samenwerking met de Schoenenreus. Bij aankomst op het DVS-terrein kregen alle wandelaars nog een ijsje, gesponsord door de Rabobank en Koping Flora.

Vrijkaartje
Als klap op de vuurpijl kregen alle deelnemers behalve een medaille een vrijkaartje voor zwembad Calluna, waarvan gebruik gemaakt kan worden in de maand juni. Hoofdsponsor Auto Broekhuis had hierin een groot aandeel. De afgelopen dagen maakte de Ermelose jeugd massaal gebruik van het kaartje en was het in Calluna gezellig druk.

Gescande foto: Fotostudio Merjenburgh.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden