DVS’33 Ermelo plaatst zich voor 2e kwalificatieronde KNVB bekertoernooi

Benjamin Roemeon maakt met een fraai schot 1-0 voor DVS’33 Ermelo.

DVS’33 Ermelo is zaterdag 29 augustus het nieuwe seizoen uitstekend begonnen door de eerste kwalificatiewedstrijd in het KNVB bekertoernooi tegen vv Dongen met 3-1 te winnen. De Ermelose derde divisionist heeft zich daarmee geplaatst voor de tweede kwalificatieronde, waarin DVS op bezoek gaat bij DOVO. De ploeg uit Veenendaal speelde met 2-2 gelijk bij Hoogeveen en won na strafschoppen. De speeldatum is nog niet bekend.

Door Bram Burggraaff.

Het basiselftal van DVS bestond uit: Doelman Daan Huiskamp, Tarik Evre, Jeremy Jonker, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Quincy Veenhof, Ali Akla, Christiaan van Hussen, Lars Dekker, Stef Nijland en Benjamin Roemeon. Na rust vielen Abderrahim Loukiki en Maarten van Dijk in voor Quincy Veenhof en Christaan van Hussen.

Aarzelend begin
Na een aarzelend begin van beide zijden was de eerste grote kans in de 10e minuut voor Dongen. Uit corner werd de bal langs doelman Daan Huiskamp geschoten, maar Roald de Vries redde op de lijn. Het eerste gevaar van DVS-zijde leverde in de 20e minuut direct een treffer op. Aan de basis van een razendsnelle counter stond Stef Nijland met een knappe uitverdedigende actie, waarna hij Jeremy Jonker aanspeelde, die Benjamin Roemeon op links lanceerde. De rappe aanvaller passeerde zijn directe tegenstander en schoot de bal schuin voor het doel fraai in de verre hoek: 1-0.

Op het verkeerde been
Na een half uur werd de keeper van Dongen bijna verrast door een schot van Lars Dekker en in de rebound schoot Quincy Veenhof in het zijnet. In de 33e minuut ging DVS-doelman Daan Huiskamp in de fout. Hij kon de bal weliswaar nog wel van de doellijn halen, maar de Ermelose defensie stond op het verkeerde been, zodat Fatih Kamaci simpel de 1-1 gelijkmaker kon binnenschieten. Beide ploegen mochten in de slotfase van de eerste helft nog een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied; Stef Nijland schoot namens DVS rakelings over en aan de andere kant belandde de bal op de kruising.

Tempo omhoog
Na rust trok de thuisploeg het initiatief meer en meer naar zich toe en toen halverwege de tweede helft het tempo ook nog omhoog ging, ontstonden er kansen voor DVS. Een gevaarlijke kopbal van Ali Akla werd gekeerd door de keeper van de bezoekers en Abderrahim Loukili schoot rakelings voorlangs. Met nog een kwartier te spelen, schoot Stef Nijland buiten bereik van de keeper op de paal en een minuut later bereikte hij vanaf links Ali Akla, die fraai afrondde: 2-1. De thuisploeg leek vervolgens moeiteloos overeind te blijven bij het ‘slotoffensiefje’ van Dongen.

Slotakkoord
Toch had het in de slotminuut nog fout kunnen gaan, maar een gevaarlijk schot van Dongen ging rakelings voorlangs. Het slotakkoord was in de 94e minuut voor de thuisploeg. Maarten van Dijk had, op aangeven van Stef Nijland, alle gelegenheid om zelf af te ronden. De invaller was echter niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Abderrahim Loukili, die de beslissende 3-1 scoorde.