DVS’33 Ermelo thuis onderuit tegen Kozakken Boys

De jonge middenvelder Maarten van Dijk maakt opnieuw een sterke indruk bij DVS.
De jonge middenvelder Maarten van Dijk maakt opnieuw een sterke indruk bij DVS.
Foto: Theo Aalten

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 8 augustus in de derde oefenwedstrijd thuis met 0-2 verloren van Tweede Divisionist Kozakken Boys uit Werkendam. Het duel was vervroegd naar 11.00 uur in verband met de tropische hitte, omdat de temperatuur ’s middags wel eens de 36 graden Celsius zou kunnen bereiken.

Door Bram Burggraaff.

Hoog tempo
In een aantrekkelijk duel, waarin het tempo ondanks de warmte hoog lag, kwam Kozakken Boys na 35 minuten op een 0-1 voorsprong. Een corner van Yasin Ouja werd door Sven van Ingen knap binnen gekopt.

Uitstekend
Na de rust liet DVS-trainer Peter Wesselink een aantal jonge spelers opdraven, die het uitstekend deden. Na vijf minuten bereikte Maarten van Dijk met een steekbal Ali Akla, die alleen op het ‘Kozakken’ doel kon afgaan.

In plaats van zelf te schieten, probeerde hij de bal breed te leggen op Karim Arzini, maar verdediger Kaj Ramsteijn kreeg er nog net een voet tussen. Even later was het aan de andere kant wel raak, toen Mark Veenhoven zichzelf goed vrijspeelde en de 0-2 binnenschoot.

Net naast
Invaller Stef Nijland was met een uitstekend genomen vrije trap, dichtbij de aansluitingstreffer voor DVS, maar keeper Nils de Hartog wist de bal tot corner te verwerken. Ook Maarten van Dijk en Karim Arzini kregen nog schietkansen namens de thuisploeg, maar zagen beiden hun inzet net naast gaan.

Stef Nijland zorgt voor gevaar bij tweede invalbeurt. (foto: Theo Aalten)

Opmerkelijk
Opmerkelijk was dat in beide ploegen een oud-profspeler zijn opwachting maakte. Bij DVS’33 kwam na rust Stef Nijland in het veld, die afgelopen dinsdagavond debuteerde bij de Ermelose ploeg. Kozakken Boys begon met de 33-jarige Royston Drenthe in de basis.

De speler die zijn profcarrière begon bij Feyenoord maakte deel uit van het Oranjeteam, dat in 2007 het Europees Kampioenschap voor spelers tot 21 jaar won en werd tevens uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Ook maakte hij in dat jaar een droomtransfer naar het grote Real Madrid waar hij drie jaar onder contract stond.

Na een roerige loopbaan, waarbij Drenthe in actie kwam voor diverse clubs in verschillende landen, speelde hij in het seizoen 2018-2019 bij Sparta. Sinds 2019 staat de Nederlandse prof van Surinaamse afkomst onder contract van Kozakken Boys.

Zaterdag 15 augustus
DVS’33 Ermelo speelt zaterdag 15 augustus de volgende oefenwedstrijd tegen competitiegenoot Excelsior’31, de oude club van hoofdtrainer Peter Wesseling. Het duel in Rijssen begint om 14.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen