DVS’33 Ermelo oefent met succes tegen ACV in Amsterdam

Voor DVS’33 Ermelo eindigde de competitie vorig seizoen abrupt na de uitwedstrijd tegen Jong Almere City FC (0-1) ten gevolge van de Coronacrisis. De Ermelose Derde divisionist kwam zaterdag 1 augustus voor het eerst weer in actie bij een oefenduel tegen Tweede divisionist ACV in Amsterdam.

Van Bram Burggraaff.

Knappe overwinning
De eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2020-2021 leverde DVS een knappe 1-2 overwinning op tegen de Amsterdamse ploeg, die al verder in de voorbereiding was en de twee gespeelde oefenduels won. Een trouw groepje DVS supporters was aanwezig en onder het AFC publiek bevonden zich Jack van Gelder en ‘mister-Ajax’ Sjaak Swart.

De nieuwe DVS-hoofdtrainer Peter Wesselink koos in de eerste helft voor de volgende spelers: Daan Huiskamp, Sten Vreekamp, Jeremy Jonker, Luuk Oosterling, Finn Kluiver, Christiaan van Hussen, Adriaan Kruisheer, Maarten van Dijk, Abderrahin Loukili, Olivier Pilon en Quincy Veenhof.

Hard raak
DVS controleerde de wedstrijd en opende in de 20e minuut de score. Na een vrije trap van Quincy Veenhof op de rand van het strafschopgebied kon de Amsterdamse defensie de bal niet wegkrijgen, waarna Olivier Pilon alert reageerde en van dichtbij hard raak schoot: 0-1.

Bij DVS bleven Maarten van Dijk, Quincy Veenhof en Abderrahin Loukili staan voor het tweede bedrijf. In het veld kwamen Thodorie Velanas, Jhaniro Prudencia, Mark Bouwman, Tarik Evre, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Lars Dekker en Ali Akla.

Meer dreiging
DVS begon moeizaam aan de tweede helft en in de 51e minuut scoorde Oussama Siali de 1-1 gelijkmaker voor AFC. Langzamerhand kreeg DVS weer controle over de wedstrijd. Na een uur spelen kwam Benjamin Roemeon in het veld voor Loukili. De publiekslieveling zorgde voor meer dreiging.

Hard en gericht
Zijn combinatie met Ali Akla in de 75e minuut leverde nog geen treffer op, maar de afvallende bal werd door Maarten van Dijk hard en gericht ingeschoten: 1-2. Benjamin Roemeon trof zeven minuten later nog doel na een vloeiende combinatie met Ali Akla, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.