Deel 3: ‘Ook ACV maakt knieval voor DVS’33’: Ermelose sportartikelen uit de oude doos

In de 22e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ drie wedstrijdverslagen van succesvolle wedstrijden, die DVS’33 begin 1992 speelde. Het derde deel is een verslag van de wedstrijd ACV – DVS’33 (1-2) van zaterdag 18 januari 1992. Klik HIER voor deel 1 en klik HIER voor deel 2. DVS’33 was bezig aan één van de meest succesvolle seizoenen uit de clubgeschiedenis. Onder leiding van hoofdtrainer Fred Prins was de Ermelose ploeg volop in de race voor het kampioenschap in de eerste klasse, toen het hoogste niveau in het amateurvoetbal.

Door Bram Burggraaff.

ASSEN – DVS’33 Ermelo heeft zich na een 1-2 overwinning op ACV in Assen met 24 punten uit 17 duels nog vaster genesteld aan de kop van de eerste klasse C. Alleen IJsselmeervogels, dat met 0-1 won bij Drachtster Boys kan de ontketende Ermeloërs bijhouden. DETO, dat weer een punt verspeelde en ACV, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, volgen op twee en drie punten.

Verschil enorm
In vergelijking met twee jaar geleden is het verschil bij DVS enorm. In dezelfde fase van de competitie bezette de Ermelose ploeg toen de voorlaatste plaats op de ranglijst en degradeerde uiteindelijk. Voor dit seizoen was handhaving de doelstelling, maar de Ermelose eersteklasser doet momenteel volop mee in de strijd om het kampioenschap. Tot nu toe kon geen van de favorieten van DVS winnen en ACV liet deze competitie alle punten aan de Ermeloërs

Centimeters te kort
ACV trad volledig aan, terwijl DVS Herman Kok nog miste. De gasten lieten blijken voor twee punten naar Assen gekomen te zijn door aanvallend te openen. De thuisploeg nam geleidelijk het initiatief over en creëerde de eerste goede kans; topscoorder Gert Meertens schoot echter over. Even later kwam DVS-spits Steven van den Brink centimeters te kort om de bal over de doellijn te werken. In het laatste kwartier van de eerste helft probeerde ACV een treffer te forceren met hoge ballen in het strafschopgebied, maar die waren een gemakkelijke prooi voor het verdedigingsduo Lamberink-Ribbink; ruststand 0-0.

Afgekeurd
Zes minuten na de pauze leek ACV op voorsprong te komen, maar op advies van de grensrechter, die hands had geconstateerd, keurde de uitstekend leidende scheidsrechter Reniers de treffer af. In de 57e minuut mocht DVS een vrije trap nemen. Bennie Dekker tikte de bal door de benen van Mattias Visser naar Bert van Hunenstijn, die keihard in de uiterste rechterhoek raak schoot: 0-1. Voor het tribunegedeelte, waar circa 300 meegereisde Ermelose spelers zaten, ontlaadde zich de vreugde van de spelers. ACV ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest toezien, dat zes minuten later de achterstand werd vergroot.

Wanhoopsoffensief
Na een goede combinatie met Bennie Dekker plaatste Steven van den Brink de bal van nabij de linker cornervlag loepzuiver bij de tweede paal, waar Bert Meiling de 0-2 binnen tikte. Het leek gedaan met de thuisploeg, maar een wanhoopsoffensief had in de 74e minuut resultaat. Roeland Deuring plaatste van links terug op René van Spijker, die met een boogbal raak schoot: 1-2. DVS-doelman Ruud de Groot raakte bij dit doelpunt geblesseerd, maar speelde de wedstrijd wel uit.

Twaalfde man
Met man en macht probeerde ACV in het laatste kwartier de achterstand ongedaan te maken. Het Ermelose publiek stond als een twaalfde man achter de ploeg met name bij balbezit van de strompelende Ruud de Groot. Ondanks enkele bloedstollende situaties bleef DVS overeind. In het laatste kwartier werd Arie Eelsing vervangen door Wolter Odding en twee minuten voor tijd kwam Detlef Legrand, na lange afwezigheid wegens een blessure, Mattias Visser aflossen.

Fred Prins
Fred Prins: “Omdat ook ACV met het slot op de deur speelde, liet ik Bennie Dekker en Mattias Visser wat meer in het centrum spelen bij Steven van den Brink om zodoende verwarring te stichten. Achterin moesten Bert van Hunenstijn en Bert Meiling zich wat meer laten zakken wanneer ACV de bal diep speelde, waardoor we regelmatig in balbezit konden komen.’’