Ermelose sportartikelen uit de oude doos: DVS’33 en FC Horst op weg naar promotie

Hans Becker in actie tijdens de door FC Horst met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen De Merino’s.
Hans Becker in actie tijdens de door FC Horst met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen De Merino’s.
Foto: Gescande foto: Fotostudio Merjenburgh

In de elfde aflevering van de ‘Ermelose ‘sportartikelen uit de oude doos’ de verslagen van de wedstrijden HCSC – DVS’33 (0-4) FC Horst – De Merino’s (3-0) van zaterdag 2 maart 1991. Beide Ermelose verenigingen waren bezig aan een uitstekend seizoen en hadden nog volop kans om te promoveren.

Door Bram Burggraaff.

DVS blijft in de race voor titel
Na de lange rustperiode vanwege de winterstop speelde DVS’33 afgelopen zaterdag in het verre Den Helder. De lange reis was niet voor niets, want de Ermeloërs overklasten HCSC met duidelijke cijfers: 0-4. Met dit resultaat bewees DVS zeker nog in de race te zijn voor promotie en bleef de ongeslagen status in uitwedstrijden behouden.

Koploper SDVB liet een punt liggen tegen NSC en ook Volendam en RKAVIC deelden de punten in een rechtstreekse confrontatie. DVS staat nu op de tweede plaats in de tweede klasse met drie verliespunten meer dan SDVB en een punt meer dan Volendam met een wedstrijd meer gespeeld.

Grotere druk 
Beide partijen begonnen voorzichtig en pas na een half uur kreeg DVS in de persoon van Bennie Dekker een mooie kans, maar hij gaf de bal onvoldoende snelheid. HCSC kwam onder steeds grotere druk te staan en nadat een inzet van Martin Ribbink ternauwernood van de doellijn was gehaald, was het in de 40e minuut wel raak. Mattias Visser ging op rechts goed door, zijn voorzet werd onvoldoende weggewerkt door de Helderse-defensie, waarna Detlef Legrand vernietigend uithaalde: 0-1. De Ermeloërs zochten tevreden de kleedkamer op.

Jan van den berg breekt door…
In de tweede helft was het al snel raak. DVS-verdediger Jan van den Berg brak door, maar werd onreglementair gestuit binnen het zestienmetergebied; Detlef Legrand benutte de strafschop koel en zeker: 0-2. De nog niet helemaal herstelde Bert van Hunenstijn kwam in het veld voor de geblesseerd geraakte Jan van den Berg. HCSC probeerde wat terug te doen, maar speelde de gastploeg daarmee in de kaart, omdat DVS naar hartenlust kon counteren. Uit één van die tegenstoten scoorde Bennie Dekker op aangeven van Mattias Visser 0-3. Het DVS-feest was compleet, toen Bert Meiling uit een voorzet van rechts de bal schitterend in de verste hoek deponeerde en daarmee de eindstand op 0-4 bepaalde. Bij DVS viel het goede debuut van Arjan Kazemier op. Samen met Olaf van Genderen is hij een grote belofte.

FC Horst houdt weg naar promotie open
FC Horst heeft afgelopen zaterdag laten zien, dat het er alles aan wil doen om aan het einde van dit seizoen voor promotie in aanmerking te komen. Door de 3-0 overwinning tegen De Merino’s uit Veenendaal is de achterstand op deze nummer twee van de ranglijst geslonken tot één punt, terwijl FC Horst een wedstrijd minder heeft gespeeld. De tweede positie geeft aan het einde van dit seizoen recht op promotie naar de vierde klasse KNVB. Roda’46 lijkt na de winst van afgelopen zaterdag rechtstreeks op het kampioenschap af te stevenen. De ploeg uit Leusden heeft vier punten voorsprong op De Merino’s en vijf punten op FC Horst, dat wel een wedstrijd minder speelde. De koploper moet nog wel op bezoek bij de nummers twee en drie, wat een enerverend slot van de competitie in de Hoofdklasse belooft.

Conditioneel ijzersterke oranjehemden
Het spannende thuisduel van FC Horst tegen De Merino’s leek op een 0-0 gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste tien minuten sloegen de conditioneel ijzersterke oranjehemden driemaal toe. Eerst was het Hassan el Makrini, die een verdedigingsfout afstrafte. Even later benutte Henk Lubbersen een penalty, nadat Egbert Hijmissen binnen de beruchte lijnen was neergehaald. Een kopbal van diezelfde Lubbersen in de laatste minuut, waarbij een Merino’s-verdediger onder druk werd gezet door Hassan el Makrini, verdween in het doel, waarmee de eindstand op 3-0 werd bepaald.

Zaterdag
Zaterdag gaan FC Horst op bezoek bij middenmoter Velox. De thuiswedstrijd tegen de Utrechters eindigde in een 1-1 gelijkspel. Velox vergaarde de meeste punten op eigen terrein. Afgelopen zaterdag stelde de ploeg echter teleur door thuis met 1-3 te verliezen van SVL Boys. Hierdoor verspeelde het zo goed als alle promotiekansen. Wellicht een goed uitgangspunt voor FC Horst, dat minimaal naar een gelijkspel zal moeten toewerken. De supportersbus vertrekt om 13.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen