Ermelose sportartikelen uit de oude doos: DVS’33 wint spectaculaire streekderby (deel 1)

Twee treffers van (de hier springende) Bert Meiling.

In de achtste aflevering van de ‘Ermelose sportverslagen uit de oude doos’ de verslagen van de wedstrijden DVS’33 – NSC Nijkerk (6-10-1990) en Jonathan – DVS’33 (3-11-1990). DVS was in het seizoen 1989-1990 gedegradeerd naar de tweede klasse zaterdag en probeerde onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Fred Prins in het seizoen 1990 – 1991 het verloren gegane terrein te heroveren. Deel 1.

Door Bram Burggraaff.

Hard gestreden
DVS’33 Ermelo heeft afgelopen zaterdag een spectaculaire 3-2 overwinning behaald op NSC. Er werd hard gestreden voor de overwinning, wat een boeiend wedstrijdverloop tot gevolg had. Ruim tien minuten voor tijd kwam een Nijkerkse verdediger zijn doelman te hulp en tikte met de hand de bal over het doel. DVS-aanvoerder Detlef Legrand benutte de toegekende strafschop beheerst en bezorgde daarmee de thuisploeg de eerste overwinning voor eigen publiek. Helaas werd de wedstrijd ontsierd door negen boekingen, waarvan vijf voor de Ermeloërs. Door de winst is DVS opgeklommen naar een gedeelde tweede plaats met 9 punten uit 6 wedstrijden, 3 punten achter koploper SDVB, die wederom won.

Op de ‘pantoffel’
Beide teams begonnen zeer gemotiveerd,. DVS had in de voorafgaande twee thuiswedstrijden slechts één punt gepakt en NSC had de klinkende overwinning tegen CSW nog in het achterhoofd. Al na 12 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Marc Swarte nam een lange pass vanaf links ineens op de ‘pantoffel’: 0-1. DVS reageerde fel en zocht gelijk de aanval. Dit resulteerde in uitstekende kansen voor Mattias Visser en Steven van den Brink, die echter beiden scherpte miste. DVS kreeg nog enkele kansen, maar de Nijkerkse doelverdediger stond steeds op de juiste plaats, zodat de gasten met een 0-1 voorsprong de rust ingingen.

Spektakel
In de tweede helft brak het spektakel pas goed los. Er werd voor iedere meter geknokt. De chaotisch leidende scheidsrechter Van Egmond voelde de sfeer slecht aan en bleef spelers in zijn boekje slingeren. Bij DVS waren de slachtoffers: Bert van Hunenstijn, Detlef Legrand, Bert Meiling, Herman Kok en Bennie Dekker. In de 56e minuut kopte Steven van den Brink en een Nijkerkse verdediger onder een hoge voorzet door, waardoor Bert Meiling van dichtbij voor 1-1 kon zorgen. Hierna kwam Wolter Odding in het veld voor Steven van den Brink. Bert Meiling schoof daardoor naar de spits.

Onverwachte tegentreffer
De tactische wissel van trainer Fred Prins had succes: Een kwartier voor tijd kopte Bert Meiling uit een corner van Bennie Dekker de bal snoeihard binnen: 2-1. Onoplettendheid in de DVS-gelederen zorgde bij een vrije trap van NSC voor een onverwachte tegentreffer: 2-2. De thuisploeg vocht echter door en verhoogde de druk op het Nijkerkse doel. Een doorbraak van Bart de Wilde werd door de keeper buiten het strafschopgebied met de hand weggewerkt; de scheidsrechter paste in dit geval terecht de voordeelregel toe. Bennie Dekker passeerde met een lob de uitgelopen keeper, waarna de bal onder de lat met de hand werd weggetikt. Deze keer floot de scheidsrechter wel af en gaf twee boekingen en een strafschop. Hiermee trok DVS met 3-2 de verdiende overwinning naar zich toe.

Trainer
Na afloop nam trainer Fred Prins de uit vorm zijnde Steven van den Brink in bescherming. “Hij werkt alle weken ontzettend hard, soms gaat het zelfs ten koste van zijn kwaliteiten. Steven is geen diepgaande spits, maar krijgt de ballen wel vaak aangespeeld. Bij het eerste doelpunt trok hij het gat voor Bert Meiling. Ach zijn reactie bij die wissel, daar zit ik niet mee. Belangrijker is, hoe hij na de wedstrijd reageert. In de eerste helft stoorde NSC goed. Na de rust hebben we met goed aanvallend voetbal de wedstrijd naar ons toegetrokken.”