Competitie 2019-2020 zit erop voor DVS’33, FC Horst en EFC’58 in Ermelo

EFC’58 was juist bezig aan een uitstekend seizoen.
EFC’58 was juist bezig aan een uitstekend seizoen.
Foto: Dimitri Steijlen

Voor DVS’33 Ermelo, FC Horst en EFC’58 zit de competitie 2019-2020 erop. Gisteren kon iedereen de bevestiging van de overheid horen, dat de periode waarin onder andere geen voetbalactiviteiten kunnen plaatsvinden is verlengd van 28 april tot 1 juni 2020.

De drie Ermelose verenigingen moesten nog negen wedstrijden spelen, maar vanwege de Corona-crisis worden deze niet meer gespeeld. Komend seizoen zal er in dezelfde samenstelling worden gestart vanaf nul. Er zullen dit seizoen geen kampioenen en degradanten zijn. Iedere club begint de competitie volgend seizoen in dezelfde klasse als waar het dit seizoen in speelde.

Door Bram Burggraaff.

In een persbericht stelt de KNVB het volgende:
“Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag ‘hoe nu verder’ steeds zwaarder gaat wegen.

Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop.

Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven. Voetbal is voor ons belangrijk, maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is.’’

DVS’33
DVS’33 Ermelo kende een seizoen met pieken en dalen. Na een uitstekende begin kwam de klad erin na het vertrek van hoofdtrainer Richard Plug. De Ermelose ploeg beëindigt dit seizoen op de vierde plaats van de ranglijst met 42 punten uit 23 duels.

FC Horst
FC Horst kende een wisselvallig seizoen in de tweede klasse G. Halverwege het seizoen vertrok hoofdtrainer Martijn Kuis, waarna Bert van Hunestijn interim-trainer werd. De Ermelose ploeg staat bij het beëindigen van de competitie op de elfde plaats met 18 punten uit 17 wedstrijden.

EFC’58
EFC’58 was bezig aan een uitstekend seizoen. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Carl Adventurin draaide de Ermelose ploeg mee in de top van de zaterdag vierde klasse C en had promotiekansen. Er komt nu echter een einde aan het seizoen, dat EFC afsluit op de derde plaats met 39 punten uit 17 duels.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen