Zwembad Calluna Ermelo blijft vooralsnog open

Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Zwembad Calluna is nog niet gesloten vanwege het Coronavirus. Wel heeft de gemeente een maximum vastgesteld van honderd bezoekers.

Door Bram Burggraaff.

Slechts 15
Vanmorgen, zaterdag 14 maart, gingen de zwemlessen van ongeveer zestig kinderen door. Om 12.15 uur konden ook de recreatieve badgasten terecht in Calluna. Het eerste uur waren er slechts vijftien.

Maximaal 100 bezoekers
Op zondag is het bad altijd alleen geopend voor recreatieve bezoekers, in normale omstandigheden zijn dat er enkele honderden. Morgen worden er maximaal honderd zwemmers toegelaten. Bij de receptie zal dat precies worden bijgehouden. Ook bij het afzwemmen in de komende tijd mogen er niet meer dan honderd bezoekers in het zwembad aanwezig zijn. Mogelijk worden de afzwemgroepen opgesplitst, om te voorkomen dat er teveel mensen in het zwembad aanwezig zijn.

Zwembaden in Harderwijk, Nunspeet en Putten
De zwembaden ‘De Sypel’ in Harderwijk en ‘De Brake’ in Nunspeet zijn in ieder geval tot en met dinsdag 31 maart helemaal gesloten. In Bosbad Putten kunnen alleen de baantjeszwemmers in het 25 meterbad nog gebruik maken van het zwembad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen