FC Horst en EFC’58 Ermelo lassen ook trainingen tot 1 april af om het coronavirus

Ook het vlaggenschip van FC Horst komt tot 1 april niet in actie.
Ook het vlaggenschip van FC Horst komt tot 1 april niet in actie.
Foto: Archief Wim Balke

Al het voetbal in Nederland wordt om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan tot en met 31 maart afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader order worden uitgesteld.

Dit bericht knvb.nl

Ook geen trainingen bij FC Horst
FC Horst bericht op haar website dat ook de trainingen worden afgelast tot 1 april. Dit op advies van Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB. Die zegt hierover: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.”

Het bestuur van FC Horst verklaart: “Het bestuur ziet heel graag dat we actief kunnen trainen en voetballen, maar we zijn genoodzaakt deze richtlijnen te volgen en daarop een besluit te nemen.”

EFC’58
Ook bij EFC’58 wordt tot nader order wordt er NIET gevoetbald en getraind, valt op de website van de Ermelose voetbalclub te lezen. “Maandag 23 maart 2020 komt het bestuur met maatregelen voor de lange(re) termijn. Hierin zullen de adviezen van het RIVM en de KNVB leidend zijn.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen