DVS’33 Ermelo in extra tijd onderuit tegen koploper Sparta Nijkerk

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 29 februari op eigen terrein de topper tegen Sparta Nijkerk met 0-1 verloren. In een wedstrijd, waarin beide ploegen nauwelijks kansen kregen, scoorde oud-DVS’er Maurice de Ruiter in de extra tijd de winnende treffer voor de Nijkerkers. De Ermelose ploeg zakte naar de vierde plaats op de ranglijst met 39 punten uit 22 duels.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Theo Aalten.

Niet verliezen
Beide ploegen wilden na een slechte reeks deze wedstrijd in ieder geval niet verliezen. Er werd fel verdedigd, waarbij pittige overtredingen niet werden geschuwd, wat soms leidde tot irritaties. DVS was de eerste 20 minuten de bovenliggende partij. Dat leidde in de 8e minuut tot de enige Ermelose kans voor rust. Benjamin Roemeon brak door op de rechtervleugel en bereikte Joshua Patrick, die rakelings naast schoot.

Onderuit gehaald
In de 33e minuut werd Sparta Nijkerk voor het eerst gevaarlijk. Maurice de Ruiter dreigde door te breken, maar werd hard onderuit gehaald door Jeremy Jonker. Scheidsrechter de Winter toonde de dader slechts ‘geel’. De toegekende vrije trap werd door Mohammed Bendadi hard ingeschoten, maar DVS-doelman Daan Huiskamp stond op de goede plaats.

Kluts
De thuisploeg begon goed aan de tweede helft. In de 55e minuut kwam een voorzet van Benjamin Roemeon vanaf links via de kluts voor de voeten van de inkomende Soufyan Moro, die rakelings overschoot. Vervolgens waren de verdedigers van beide ploegen weer heer en meester en kregen de aanvallers nauwelijks ruimte.

Centimeters tekort
In de 83e minuut kwam DVS-spits Joshua Patrick enkele centimeters tekort om een voorzet van Oktay Ozturk in te koppen. Even later ging aan de andere kant een kopbal van Maurice de Ruiter rakelings over. Met nog enkele minuten te gaan, werd Jorran van Santen nog enkele minuten speeltijd gegund bij de Ermelose ploeg. Het was de afscheidswedstrijd voor de ras-DVS’er, die full time aan de slag gaat als Performance analist bij Go Ahead Eagles.

Protest
De wedstrijd leek te eindigen in een bloedeloze 0-0, maar in de extra tijd stond invaller Adriaan Kruisheer, komende seizoen in Ermelose dienst, aan de basis van de beslissende Sparta-treffer. Daarbij kwam de bal plotseling voor de voeten van Maurice de Ruiter, die de 0-1 binnen prikte. Het massale protest van de thuisploeg vanwege vermeend buitenspel, vond geen gehoor bij de arbitrage, waardoor de Ermelose ploeg, die minimaal een punt verdiend had, toch nog de boot inging.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen Jong Almere City. De polderbewoners stegen dankzij een 1-2 overwinning bij DOVO naar de achtste plaats op de ranglijst met 31 punten uit 22 duels. De Ermelose derde divisionist won de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City met 5-2.