Dindoa Ermelo blijft door winst tegen Nova bovenin meedraaien

Tom van den Berg staat klaar om een vrije worp te nemen.

Dindoa heeft zaterdag 15 februari de thuiswedstrijd tegen Nova met 32-17 simpel gewonnen en draait volop mee in de top van de eerste klasse. Door de 20-17 zege van Die Haghe tegen Achilles steeg de Ermelose ploeg naar de tweede plaats op de ranglijst met 14 punten uit 10 duels, twee punten minder dan koploper KVA.

Een paar seizoenen geleden speelden Dindoa en Nova nog tegen elkaar voor promotie naar de Overgangsklasse, een wedstrijd die de Ermelose korfballers nipt verloren. Door het vertrek van een aantal spelers is de ploeg uit Bilthoven helemaal ingestort en lijkt degradatie onafwendbaar.

Schitterende doorloopbal
Jonathan van der Beek stond weer in de basis bij Dindoa na zijn blessure. Saskia Lieman bracht de thuisploeg al in de eerste minuut op een 2–0 voorsprong door het benutten van een vrije worp en een schitterende doorloopbal. Nova kon nog wel iets terug doen en na vijf minuten was de stand 5–3.

Op voorsprong
Toen nam de thuisploeg de leiding over en liep uit naar een 15–4 voorsprong. Eline Odding kwam in het veld voor de geblesseerde Daphne van den Berg en coach Steven Brink zette ook Jorik Velgersdijk weer in die aan het herstellen is van een achillespeesblessure.

Nauwelijks weerstand
De herstellende spelers konden weer lekker in hun spel komen, omdat het een sportieve wedstrijd was zonder veel overtredingen. De toeschouwers genoten van de vele mooie Ermelose treffers, maar spannend was het niet, omdat Nova nauwelijks weerstand kon bieden. Saskia Lieman sloot de eerste helft af met twee doelpunten in de laatste minuut, waardoor de ruststand 19-7 werd in het voordeel van de thuisploeg.

Er achteraan hobbelen
Ook in de tweede helft bepaalden de Ermelose korfballers het spel en hobbelden de gasten er achter aan tot de 32-17 eindstand was bereikt. Door deze overwinning blijft Dindoa bovenin meedraaien.

Doelpunten Dindoa: Karianne van der Velde 2, Jorik Velgersdijk 2, Aniek Odding 2, Mark Bronkhorst 3, Daphne van den Berg 3, Kasper Velgersdijk 4, Tom van den Berg 8 en Saskia Lieman 8.
Dindoa 2 won met 38-12 gemakkelijk en overtuigend van Nova 2.

Voorjaarsvakantie
De komende twee weken is er geen competitie vanwege de voorjaarsvakantie. Daarna volgen er nog vier zaalwedstrijden. Op 7 maart staat in Amstelveen de topper tegen koploper KVA op het programma. Vervolgens speelt Dindoa op 14 maart thuis tegen concurrent Achilles, op 21 maart uit tegen Noviomagum en sluit het op 28 maart het zaalseizoen af met de thuiswedstrijd tegen Antilopen. De Ermelose ploeg zal tegen deze stevige tegenstanders nog vol aan de bak moeten om het kampioenschap te behalen.