FC Horst Ermelo komt ‘een paar’ teenlengtes tekort tegen De Merino’s

FC Horst heeft zaterdag 15 februari de thuiswedstrijd tegen koploper De Merino’s met 0-4 verloren. De Ermelose tweedeklasser zakte naar de elfde plaats op de ranglijst met 18 punten uit 16 duels. De afstand tot de gevarenzone bleef hetzelfde, omdat de onderste drie ploegen ook verloren.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door Wim Balke.

Paul van Prehn
De eerste twintig minuten was de wedstrijd in evenwicht. Paul van Prehn zorgde voor de meeste dreiging aan Ermelose zijde en kreeg in de 23e minuut een grote kans om de score te openen. Hij omspeelde de Veenendaalse keeper, maar schoot vervolgens uit een moeilijke hoek in het zijnet.

De Merino’s de bovenliggende partij
Een minuut later werd er aan de andere kant wel gescoord. Joop de Bruin bereikte vanaf de rechtervleugel Jamal Bendadi, die de bal fraai binnenschoot: 0-1. Daarna was De Merino’s de bovenliggende partij en behoedde FC Horst-doelman Thom van Santen zijn ploeg voor een grotere achterstand.

Brandon Karangwa
De thuisploeg kwam na een half uur goed weg, toen de bal van de doellijn werd gehaald door Brandon Karangwa. In de 40e minuut was het wel raak; Jesse Sprokkelenburg bereikte Aron Veldhuizen, die onhoudbaar de 0-2 voor De Merino’s binnenschoot.

Teenlengte te kort
Op slag van rust was FC Horst dichtbij de aansluitingstreffer, maar Paul van Prehn kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Dennis Folkers doeltreffend af te ronden.

Niet op scherp
De Ermelose ploeg begon fel aan de tweede helft, maar uit de eerste de beste counter scoorde Jamal Bendadi met zijn tweede treffer de 0-3 voor de gasten. Aan werklust ontbrak het niet bij de thuisploeg, maar het vizier stond niet op scherp. Zo gingen tussen de 65e en de 72e minuut schoten van Paul van Prehn, Ramazan Leebeek en Amer Torkmani over en naast.

Knappe solo
Met nog een kwartier te spelen, waren de gasten wel trefzeker. Aron de Koning stond bij een Veenendaalse counter op de goede plaats om de 0-4 binnen te schieten, waarmee hij de wedstrijd definitief besliste. Invaller Aderson Lima was in de slotfase na een knappe solo nog dichtbij de eretreffer voor FC Horst, maar hij wachtte te lang, waardoor de Veenendaalse keeper kon redden.

Zaterdag 7 maart
FC Horst is de komende twee weken vrij en hervat de competitie op zaterdag 7 maart in en tegen Renswoude, waarvan thuis met 6-2 werd gewonnen.