EFC’58 Ermelo wint van vv Barneveld in tumultueuze wedstrijd

EFC’58 heeft zaterdag 15 februari de thuiswedstrijd tegen vv Barneveld met 2-0 gewonnen. De Ermelose vierdeklasser blijft staan op de derde plaats met 36 punten uit 16 duels. SDS’55 nam de koppositie over van Forttisimo door zelf met 2-1 te winnen van Veluwse Boys, terwijl de wedstrijd van de Edenaren werd afgelast.

Door Bram Burggraaff.

Harde overtredingen
EFC’58, dat de uitwedstrijd tegen Barneveld met 1-6 had gewonnen, was de bovenliggende partij, maar kwam voor de rust niet verder dan enkele mogelijkheden. Verdedigend werd er niets weggegeven door de Ermelose ploeg. Enkele harde overtredingen van de gasten werden door de scheidsrechter niet bestraft met een gele kaart.

Op de stip
Na rust waren er meer kansen voor de thuisploeg. In de 63e minuut scoorde Jorick Priem uit een pass van Nathan Brandwagt 1-0 voor EFC. Even later ging de bal op de stip na een overtreding van de Barneveldse doelman. Juryan Zandvliet benutte de strafschop: 2-0.

Tweede gele kaart
Een speler van Barneveld kreeg een tweede gele kaart na commentaar op de scheidsrechter. Er werd nog een doelpunt van EFC afgekeurd, omdat de assistent-scheidsrechter ten onrechte voor buitenspel vlagde. Pas in de slotfase werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk met een schot op de lat.

Zaterdag 7 maart
EFC’58 is de komende twee weken vrij. De competitie wordt hervat op zaterdag 7 maart met de uitwedstrijd tegen FC RDZ, waarvan thuis met 6-0 werd gewonnen.