DVS’33 Ermelo verliest weer, nu tegen het laaggeplaatste Goes

Een week na de dramatische 0-3 thuisnederlaag tegen Excelsior’31 heeft DVS’33 zaterdag 15 februari opnieuw verloren. Deze keer was het laaggeplaatste Goes in eigen huis met 3-1 te sterk voor de Ermelose Derde Divisionist. DVS blijft met 39 punten uit 21 duels staan op de derde plaats, maar zag Harkemase Boys, dat met 3-2 won van Jong Almere City langszij komen.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks door The Aalten.

Rommelig
Door de harde wind en het slechte veld was het een rommelige wedstrijd in Goes. De thuisploeg leek na 9 minuten de score te openen, maar een treffer van Ruben Hellemans werd afgekeurd, omdat Remon de Vlieger buitenspel stond. Dat was de enige kans die Goes voor rust kreeg.

DVS had een veldoverwicht en kreeg een aantal goede kansen. Na ruim een kwartier kwam Olivier Pilon bij de tweede paal net te kort om een voorzet van Joshua Patrick doeltreffend af te ronden. Vlak voor rust stopte Goes-doelman Meulmeester met moeite een afstandsschot van Daniël van Warven.

Afgekeurd
Vier minuten na de pauze kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Een inzet van Joshua Patrick werd nog gekeerd door de keeper, maar in de rebound was Olivier Pilon wel trefzeker. DVS leek door te drukken, maar doelpogingen van Daniël van Warven leverden geen doelpunt op en een treffer van Benjamin Roemeon werd afgekeurd wegens buitenspel.

Genadeloos
In het laatste kwartier van de wedstrijd sloeg Goes genadeloos toe. Steve Schalkwijk schoot in de 76e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-1 gelijkmaker binnen en zorgde drie minuten later ook voor de 2-1 na zwak uitverdedigen aan Ermelose zijde.

DVS probeerde in de slotfase nog de gelijkmaker te forceren, maar grote kansen bleven uit. In de 88e minuut moest invaller Rafael Uiterloo met rood het veld verlaten na een overtreding op Goes-aanvoerder Ruben Hollemans. In blessuretijd besliste Daniel Wissel de wedstrijd definitief door 3-1 voor de thuisploeg te scoren.

Zaterdag 29 februari
Na een vrij weekend staat op zaterdag 29 februari de thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma. De Nijkerkers presteren met slechts één punt uit de laatste vier wedstrijden nog minder dan DVS. Sparta Nijkerk is met 46 punten uit 20 duels nog wel koploper, maar lang niet meer zo onbedreigd als eerder dit seizoen.